Sök resa
Faro Reseguide

Faro Reseguide

Portugal paradisby Faro ses inte längre bara som en by med en flygplats. Men stämningen är fortfarande lite av oupptäckt by blandad med en touch av Nice.

Tidigare fanns det inte många människor som visste vad Faro egentligen kunde erbjuda. Många trodde helt enkelt att det var bara en flygplats. Det är fel.

Faro är huvudstad i södra Portugals provins Algarve och har en härlig atmosfär, sydländsk stämning och en strand som gjord för att sakna.

Därför är det inte förvånande att fler och fler människor upptäcker denna pärla varje år. Platsen är fantastiskt, människorna är kända för att vara snälla och charmerande, matupplevelserna står i kö, temperaturen är bra och priserna är oklanderliga. Vad mer kan man önska sig av en destination?

Res till Faro från Stockholm

Faro     nätter     Se mer
Faro     nätter     Se mer

Res till Faro från Göteborg

Faro     nätter     Se mer
Faro     nätter     Se mer

Res till Faro från Malmö

Faro     nätter     Se mer
Faro     nätter     Se mer

Res till Faro från Köpenhamn

Faro     nätter     Se mer
Faro     nätter     Se mer

Mer om Faro

SHOPPING

Ja, det har den också. En stort köpcentrum, Jumbo, ligger strax utanför centrum, med ett stort urval av allt du kan tänka dig. Dessutom kryllar det av historiska och kulturella monument.

Här kan du ta en paus i sessionen att besöka museer som Infante Dom Henrique, Antoniano och Ramalho Ortigão-museerna eller imponeras av Nossa Senora da Assuncão, den romerska katedralen eller São Fransico-kyrkan.Många har jämfört staden med franska Nice, en hedersbenämning de förhoppningsvis kommer att ta vara på. Ändå Faro något helt eget. Som besökare bör också ta del av de portugisiska läckerheterna för gommen som vin och utsökta fiskrätter, och då passar det bra att det också kryllar av utsökta restauranger och pittoreska kaféer här.
TRANSPORT

Det finns många möjligheter att flyga hit eftersom det har utvecklats till en populär semesterort. Faro flygplats ligger inte långt från centrum. De flesta sevärdheterna ligger inom ett relativt litet område. Detsamma gäller hotellen vilket innebär att du inte behöver så mycket transporter när du är här. Men det finns ett välutvecklat bussnätverk som är praktiskt.

BOENDE

Hotell i olika prisklasser. Många möjligheter. Flera operatörer arbetar med paketerbjudanden. Kolla i förväg.