Sök resa

Fantastiska Sharjah

Kultur, historia och äventyr – upptäck fantastiska Sharjah!

Som en av de sju medlemmarna av Förenade Arabemiraten har Sharjah mycket historia och kultur att bjuda på.

Sharjah har blivit utnämnt till Cultural Capital of the Arab World av UNESCO och här ligger också ett av världens finaste muséer Sharjah Museum of Islamic Civilisation

Sharjah erbjuder en bred palett af kulturella upplevelser och historiska höjdpunkter. Här kan du besöka fantastiska muséer, fascinerande moskeer, kreativa gallerier, uppleva arabisk konst och få insyn i den spännande lokala kulturen. Moskén Al Noor Mosque är en av Sharjahs finaste och med ett fantastiskt läge vid lagunen Khalid.

Sharjahs muséer erbjuder massor av upplevelser. Låt oss bara nämna  Contemporary Arab Art Museum, Sharjah Archaeology Museum och Sharjah Heritage Museum. Här finns något för alla kulturella smaker.

Flyg till Sharjah

Hotell i Sharjah

Charter resor till Sharjah

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Massor av utomhusäventyr och adrenalinkickar

Sharjah har dock en hel del mer att erbjuda än bara kultur och historia.

Sharjah välkomnar dig med storslagna ökenlandskap, majestätiska bergsformationer  och massor av stränder där du ofta har hela stranden för dig själv. Du kan också ge dig ut på vattnet för att paddla, köra vattenscooter, eller dyka.

Andra populära aktiviteter är att cykla mountainbike, klättra i berg eller varför inte rida en tur på en arabisk fullflodshäst?

Söder om Sharjah ligger ökenområdet Bid Red. Här är det populärt att köra en hissnande tur i sanddynerna – antingen i en chaufförs trygga händer eller på egen hand. Du kan hyra en fyrhjuling eller egen fyrhjulsdriven bil, men också åka ökenskidor eller brädsurfa ner för dynerna. Efteråt passar det kanske bra med ett glas kall juice eller vatten samtidigt som du njuter den vackra solnedgången, kanske hand i hand med din partner – väldigt romantiskt!

Landets vackra natur är också hem för många djurarter. Besök kanske  childrens farm, AlQurm Nature Reserve, Shark Island eller Wasit Nature Reserve

Naturen och landskapet är sig självt bra anledningar att besöka Sharjah.

Äventyr för hela familjen

Sharjah har massor av attraktioner att bjuda på. Ökensafari, sol året runt och fantastiskt rent badvatten vid de stora familjevänliga stränderna – många av dom är dessutom långgrunda.

Tag paus i en av de fina och välskötta trädgårdarna och parkerna och gå gärna en promenad längs med strandpromenaden Al Majaz, med massor av trevliga caféer och restauranger, minigolfbana och inte minst en stor vattenpark med tillhörande lekpark för små och stora barn.

I Sharjah ligger också den gigantiska vattenparken Al Montazah, med hela 126.000 kvadratmeter attraktioner och upplevelser!

Ön Al Noor

På en ö en bit bort från stadens pulserande liv ligger Al Noor, en ö med upplevelser för alla åldrar. Här finns exempelvis ett fjärilshus och en 3,5 kilometer lång promenadväg som speciellet på kvällen är en fantastiske och färgsprakande upplevelse. På Al Noor finns också flera lekplatser med bland annat gungor och rutschbanor.

Massor av shopping!

Sharjah erbjuder både traditionell shopping i souken där du kanske köper med dig guld, smycken, en matta eller spännande kryddor med hem, men också supermoderna shoppingcenter med allt vad du kan drömma om – ofta till överraskande låga priser. Om detta mot alla odds inte räcker til ligger metropolen Dubai bara 17 kilometer söderut.

Flygbiljetter till Sharjah Hotell i Sharjah Charter resor til Sharjah