Sök resa
Esbjerg Reseguide

Esbjerg Reseguide

I hjärtat av Danmarks ytterkant

När man tittar på kartan ser man att Esbjerg ligger ungefär så långt västerut man kan komma i det danska kungariket. Men ändå mitt i! Esbjerg grundlades efter att Danmark forlorat sin tidigare hamnstad Altona till Tyskland 1864. På något sätt har nationalkänslan bevarats, och esbjerg-borna är stolta över att vara danskar. En av Danmarks äldsta städer Ribe ligger inte långt härifrån – besök den samtidigt!

En ögonblicksbild av Esbjerg

Den vackra staden Esbjerg erbjuder fantastiska naturlandskap och en bra stadsupplevelse. På Jylländska halvön på Danmarks västkust ligger denna hamnstad som är den perfekta destinationen för en semester i år. Med en ung befolkning är det en levande plats.

Du kommer att älska Esbjerg om …

  • Du vill ha en spännande kulturell semester.
  • Du vill hålla hela familjen upptagen med sevärdheter och aktiviteter.
  • Du vill ha en romantisk paus i Danmark.

Perfekt familjesemester i Esbjerg

Denna charmiga stad är en fin blandning av kultur, konst, shopping, caféer och vacker natur.

Stockholm – Esbjerg

Esbjerg     nätter     Se mer
Esbjerg     nätter     Se mer

Göteborg – Esbjerg

Esbjerg     nätter     Se mer
Esbjerg     nätter     Se mer

Malmö – Esbjerg

Esbjerg     nätter     Se mer
Esbjerg     nätter     Se mer

Se och göra i Esbjerg

Vadehavet-regionen är nu en nationalpark med UNESCO:s världsarvslistestatus. Vadehavet är hem för ett stort antal fågelarter, sälar och aktiviteter som båtliv, fiske, segling och vandring. Om du vill fly stadens centrum skall du se till att ta en promenad längs sanden eller låta barnen leka medan du beundrar utsikten.

Prova den lokala maten och drycken, inklusive fisk från området, ale och mjöd. Staden är också bra på internationella rätter så du kommer att bli bortskämd vad gäller val när det gäller att besluta om du ska äta grekisk, italiensk, kinesisk eller asiatisk mat.

Ha kul med oberoende butiker med lite shopping följt av en utekväll på en bar och titta på ett band. Det finns många små musikscener med blues, rock, funk och jazzband.

Sevärdheter i Esbjerg

Marbaek Området är perfekt för cykling och vandring. Spår har markerats så att du kan hitta de vackraste och mest intressanta platserna. Det ligger bara några km norr om staden och huserar järnåldersbostäder och ett naturreservat på över 3000 hektar. Du kan också fiska, golfa eller fågelskåda.

Konstsamlingarna i Esbjerg återspeglar dess unga befolkning. Esbjergs konstmuseum har något av det bästa i modern konst i Danmark så om du älskar konst skall du inte missa detta.

Se de bästa sevärdheterna genom att vandra runt i staden. Vattentornet byggdes på 1890-talet och är stadens ursprungliga landmärke. Jätteskulpturen “Män till sjöss” ligger mittemot Fiske- och sjöfartsmuseet och är en av stadens största attraktioner.