Sök resa
El Medano Reseguide

El Medano Reseguide

El Medano är bland de bästa platserna i världen för vindsurfing och kiteboarding (segelbräda med “fallskärm”). Vinden är stark och konstant och det är relativt lätt att komma in och ut från stranden. Dessutom är det fullt möjligt att hitta prisvärt boende så staden är således full av unga pojkar som håller på med sin utrustning. Varför åka hit?

Den här med vindsurfing kanske låter exotiskt men El Medano är mest av allt en ganska trevlig liten spansk by med ganska ledsna, halvhöga bostadskomplex i centrum – några bra hotell runt den lilla men charmiga hamnen, den träklädda promenaden och bystranden. Här badar man alltså mitt i centrum!

Om du går några minuter västerut kommer man till en annan strand, Playa Tejita, som ligger öppet och utan minsta skydd varken från sol eller vind längs det oländiga lavalandskapet. Men det är en fin strand med massor av havsatmosfär. El Medano har i sin natur en slags prärie eller “outback-känsla” som säkert tilltalar vissa, vi själva blev fascinerade. Runt staden, som mäter ungefär en kilometer kors och tvärs är det bara öppna fält och slätter – eller ödemark om du vill.

Resa till El Medano

El Medano     nätter     Se mer
El Medano     nätter     Se mer

Mer om El Medano

I El Medano kan du njuta av fridfulla dagar något utanför Teneriffas liv och rörelse. Men något större nattliv kan du inte förvänta dig, några barer finns och det är säkert möjlighet att dansa lite i sommar – men annars blir det att hålla sig runt borden nere vid hamnen eller med killarna på stranden. Men man ska inte underskatta det enkla. Den bästa måltid som vi hade i Teneriffa, var på en liten restaurang vid stranden i El Medano: Rostad bläckfisk med små kokta kanariska potatisar med skal och ett par skålar med olika spännande Mojo-såser.

Inflygningen till öns internationella flygplats ligger bara några kilometer bort och här är det inte bara små flygplan vi talar om.