Sök resa
Eilat Israel Reseguide

Eilat Israel Reseguide

Lockande skönhet vid kusten i Eilat

Israels sydligaste stad erbjuder vackra dagar vid Röda havet, äventyr i öknen och sol – mycket sol! Du kommer inte bli uttråkad i denna oas!

Eilat har i årtusenden varit en härlig destination. Tidigare var det ett viktigt handelscentrum, medan det i våra dagar blivit ett allt viktigare turistmecka. Dess flotta läge, omgivet av röda sandstensberg, med utsikt över Eilat Bay, ger en extra piff på upplevelsen. Hit kommer människor i drivor för att delta i de många aktiviteter och njuta av naturens nyckfulla nöjen, genom hav, sol och öken.

Och det som gör Eilat extra populärt är att du kan delta i dessa nöjen året runt. Här regnar det nästan inte, och det är varmt året runt. För varmt, skulle en del säga, speciellt på sommaren, när temperaturen kan nå upp till 50 grader. Lyckligtvis har området en ständig havsbris. På vintern når dagstemperaturen upp till 30 grader, medan den halveras på natten. Vattnet är konstant runt 24 grader så frusna badare hittar inte mycket att klaga på här nere!

Till Eilat från Stockholm

Eilat     nätter     Se mer
Eilat     nätter     Se mer

Till Eilat från Göteborg

Eilat     nätter     Se mer
Eilat     nätter     Se mer

Till Eilat från Köpenhamn

Eilat     nätter     Se mer
Eilat     nätter     Se mer

Mer om Eilat

Kul, sol och hav

AKTIVITETER
Eilat har något för alla! Här hittar du rev ​​som du kan dyka eller snorkla på, eller erfara undervattensvärldens fröjder torrskodd på undervattenslaboratoriet Coral world. Vill du ha en starkare upplevelse kan ett besök till Dolphin reef vara något för dig. Här bor delfiner fritt och ger dig möjlighet att simma med dem eftersom de vill och inte för att de är tvingade det.
Här kan du också testa din flygfärdigheter via en aerodrome. En vertikal vindtunnel som låter dig flyta fritt över marknivån.

Dessutom är stället suveränt för aktiviteter; vattenskidor, segling, vindsurfing, tennis, bowling och cykling.

STRÄNDER

Utöver allt detta är Eilat utrustat med många vackra stränder perfekta för laddning inför eller återgång till efter, de redan nämnda aktiviteterna. Du kan välja mellan; Village Beach, Dolphin reef beach, Reff beach och Princess beach.

MATDAGS

Det är som alltid nödvändigt med lite daglig påfyllning för att fungera optimalt, och Eilat har många bra matställen för just detta. Här hittar du allt från internationella rätter till falafel, israelisk snabbmat. Här kan du också njuta av middag under vatten på Red Sea Star. Dessutom finns det flera barer, caféer och bistron som serverar det du vill ha, när du vill ha det.

DÖD

Några timmar från Eilat ligger Döda havet, som i åratal har fungerat som en hälsobringande plats. Hit kommer människor för att förnya sig genom spabehandling från den mineralrika leran.