Sök resa
Edinburgh Skottland Reseguide

Edinburgh Skottland Reseguide

Världens whiskyhuvudstad

Man kan inte säga Edinburgh utan att säga single malt whisky. Whisky är en av Skottlands största exportvaror, och det finns fina möjligheter till att gå på upptäcktsresa bland producenter, lagringstyper, smaksensationer och alkoholstyrkor. Börja kanske med att gå på en ordentlig bar, och få några tips från bartendern om hans personliga favoriter – och varför. När du känner dig rustad att handla en eller flera flaskor med hem, finns det verkligen många whiskybutiker att handla i. Cheers!

Den förtrollande staden Edinburgh

Förmodligen ett av Europas vackraste resmål, en city weekend i Edinburgh utsätter dig för surrande kultur, fantastisk historia, fantastisk utsikt och ett blomstrande nattliv. Från de pittoreska sevärdheterna i gamla stan och sevärdheterna på Royal Mile till grandiositeten på George Street, du kommer att bli kär i varje tum av denna livliga och historiska stad.

Oavsett om du är här för att utforska Edinburghs fascinerande litterära historia eller för att prova några av de finaste whiskys Skottland har att erbjuda så hittar du en mängd saker att göra i huvudstaden. Själva staden är en fotografs dröm – en massa fantastisk arkitektur, stenlagda gränder prydda med gamla gatunamn som leder till gamla tavernor och slående siluetter av slottet ger dig en majestätisk bakgrund till din storstadsresa till Edinburgh. En brittisk hotspot för god mat och shopping, du hittar ännu mer att utforska i den närliggande kulturella huvudstaden Glasgow medan de skotska högländerna ger en fristad och ro för naturälskare.

Resa Stockholm – Edinburgh

Edinburgh     nätter     Se mer
Edinburgh     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Edinburgh

Edinburgh     nätter     Se mer
Edinburgh     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Edinburgh

Edinburgh     nätter     Se mer
Edinburgh     nätter     Se mer

Mer om Edinburgh Skottland

Slott och Klättringar

Med dess enorma utbud av historiska och kulturella sevärdheter finns alltid något att se och upptäcka på en cityweekend i Edinburgh, särskilt för kultur- och historieintresserade. Utforska det inre av Edinburghs slott eller upplev den spektakulära Military Tattoo, en årlig festival med en oförglömlig kväll med musik, ceremoni, teater och dans.

Edinburgh är genomsyrat av historia och erbjuder en myriad ovanliga sevärdheter för de som är modiga nog att gräva djupt ned i dess förflutna. Kliv in i Edinburgh Dungeons för en rafflande resa in i Skottlands skumma historia eller ge dig ut på en midnattspökvandring för blodtörstiga sagor och ett besök på den ikoniska Greyfriars kyrkogård – utsätt dig för några av de mest hemsökta områdena och byggnaderna i Storbritannien.

En Edinburgh stadssemester är perfekt för de med en äventyrlig ådra. Den utmanande klättringen till toppen av Arthurs Seat, ackompanjerad av kastvindar, är en spännande tur och du kommer att belönas med en fantastisk panoramautsikt över staden. Lugna nerverna efteråt med ett besök på Whiskey Experience – en fascinerande attraktion som avslöjar hur den traditionella drycken görs, liksom lite obligatorisk provsmakning. Om du är sugen på att prova mer av Skottlands whisky kan du bege dig till närliggande Dundee för en myllrande stad med ett stort hjärta.

Som en av Storbritanniens grönaste städer skryter Edinburgh med gott om möjligheter att komma ut i det fria, om det så är en picknick på ängarna eller en snabb pint i en av de många pubträdgårdarna runt om i staden. För att göra det bästa av en solig dag i Edinburgh skall du bege dig till den vackra Royal Botanical Gardens eller besöka jättepandorna på Edinburgh Zoo.