Sök resa
Durban Reseguide

Durban Reseguide

Härliga Durban

Välkommen till Afrikas mest trafikerade hamn och Sydafrikas tredje största stad – Durban är en smältdegel av förfining, kultur och livfullhet. En resa till Durban transporterar dig till KwaZulu-Natal-regionen i södra Afrika, ett område där det vimlar av naturreservat, världsarv och utomhusäventyr. Och det är i Durban du hittar hjärtat av Zulu-kulturen, varvad med koloniala inslag och ett distinkt indisk inflytande. Trots detta, behåller staden fortfarande sin förföriska afrikanska takt.

En resa till Durban gör att du kan anamma en stad som fortsätter att växa efter framgången och renovationerna i samband med 2010 års VM. Längs den förnyade stranden hittar du en livlig atmosfär med action och äventyr, medan runt det centrala området är det omöjligt att inte hänge sig åt den livliga, levande och vibrationerna som påträffas bland kolonial arkitektur och Art Deco strukturer.

Stockholm – Durban

Durban     nätter     Se mer
Durban     nätter     Se mer

Göteborg – Durban

Durban     nätter     Se mer
Durban     nätter     Se mer

Köpenhamn – Durban

Durban     nätter     Se mer
Durban     nätter     Se mer

En stad med action

Stadens position vid Indiska oceanen hjälper till att definiera den här destinationen som en vattensport- och strandort och du du kommer att finna ethoset mycket trevligt under din semester i Durban. Du kommer att upptäcka en myriad av vattenbaserade möjligheter längs The Golden Mile, i synnerhet en stor surfingscen. Området är prytt av sandstränder och flankeras av livliga barer och kvalitetsrestauranger. Du hittar även några eleganta 4-stjärniga hotell som ligger strax innanför denna vackra vidsträckta kust.

Det finns många områden runt om i staden att utforska till fots, absorberande områden av grön skönhet och kulturell betydelse. För de som söker lugn och ro, kommer utforskande av stadens botaniska trädgårdar att transportera dig till en oas av lugn, full av sällsynta växter och utsökta orkidéer. För en bit kultur och historia, kommer du att stöta på museer, kyrkor och varierad arkitektur i hela staden. Om du reser som en familj och barnen börjar bli uttråkade, hittar du några saker att göra i staden för de unga. Sea World Aquarium är en rolig och lärorik attraktion, medan Wet n ‘Wild är en stor vattenpark full av vattenrutschkanor och pooler.

In i KwaZula-Natal-regionen

För en smak av regionen utanför staden under din semester i Durban skall du bege dig ut i naturen och stöta på några av Sydafrikas mest fantastiska sevärdheter och landskap, som verkligen exemplifierar alla afrikanska fantasier. Naturälskare kommer att älska KwaZula-Natal-regionen och De tusen kullarnas dal är kanske den mest lättillgängliga naturliga underverket från staden Durban – ett fantastiskt område med hisnande vyer, fantastiska vandringsmöjligheter och kulturella byar, som ståtar med mer än 10 slag reservat.

Royal Natal National Park är ett annan måste om du vill få dina vandringsskor leriga. Förutom parkernas fantastiska klippväggsformationer, är området också hem till världens näst högsta vattenfall – Tugela Falls. Du kan inte låta ditt afrikanska äventyr ta slut utan att vara med på en safari. En av de mest idealiska platserna för att uppfylla denna dröm är på Hluhluwe-Imfolozi Park som ligger några timmar upp den norra kusten. Här kan du se alla de mycket vördade “Big 5”.