Sök resa
Dubai Reseguide

Dubai Reseguide

Dubai är både ett land och en stad, en evig byggarbetsplats med guld och glitter, 7-stjärnigt hotell och en okänd men spännande framtid. Dubai är ett modernt epos, en oljenations vision och en unik plats i världen.

Staden är i ständig utveckling, på väg in i framtiden, på jakt efter det kompletta, en helhet som skapats från den torra marken och högt upp mot himlen.

Önskan är att skapa de bästa levnadsvillkoren i världen och bli en samlingspunkt för handel och ekonomi. De är på god väg. Det är främst extrema byggprojekt och arkitektoniska underverk som; hotellet Burj Al Arab – världens högsta hotell, The World – den konstgjorda skärgården formad som en världskarta, Burj Dubai – världens högsta fristående byggnad.

Till Dubai från Stockholm

Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer

Till Dubai från Göteborg

Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer

Till Dubai från Köpenhamn

Dubai     nätter     Se mer
Dubai     nätter     Se mer

Mer om Dubai

De bygger under jorden, ovan jord, på vattnet och under vattnet. De är lite som en sandlåda som aldrig får slut på sand, och där alla sandslott är kvar för framtiden. De visar sin storhet, skapar uppmärksamhet och tar sin plats i världshistorien. Dubai satsar hårt och vill ha något tillbaka för det. De har inte råd att glömmas. Och det kommer de förmodligen inte att göra heller.

Turisterna kommer i drivor från hela världen till vårt århundrades Midas rike, en stad med guld och glitter, rikedom och ett pulserande stadsliv. Här har du mycket att välja på, från stora stränder i varmt klimat, träningsmöjligheter på hög nivå, sportevenemang av stor kaliber, beduinmarknader, ökenäventyr och äventyrlig shopping med tax free och världens största shoppingfestival.

SEVÄRDHETER

Man bör ha ganska dålig syn för att inte gå omkring med munnen hängande halvöppen och tallriksrunda ögon, för det finns gott om synintryck att smälta i denna stad. Förutom de redan nämnda inrättningarna och flera som inte nämnts är en del av måstena; Guldmarknaden – En gata full med guldbutiker i Deira-området. Har du alltid undrat hur Farbror Scrooge känner sig, är detta platsen. Kryddsouken – en gata full av kryddbutiker med dofter och känslor som drar dig in i den arabiska atmosfären på Sikkat al-Khali Street, precis vid guldsouken. Dubai Museum i stadens äldsta byggnad som visar hur förhållandena var innan oljan upptäcktes. Dubai Zoo – med hundratals däggdjur, arabisk varg och hyenor, och ännu fler reptiler.