Sök resa
Djerba Reseguide

Djerba Reseguide

Den lilla tunisiska ön i Medelhavet med cirka 150 000 invånare har en lång och spänstig historia som du inte kan undvika att delta i. Den tidigare sjörövarön har nämligen inte slutat stjäla, men den ger också – du kommer ihåg den för evigt.

Numera är det turism de flesta av öns invånare försörjer sig på men den var förr i tiden känd som bas för skräckinjagande pirater som plundrade de sju haven. Men det är inte längre en risk att behöva gå på plankan eller bli kjölhalad men du kommer att lämna kvar en bit av dig själv.

Djerba är ett paradis för avkoppling och kulturell njutning. Den bågnar av sandstränder du kan gräva ned dig i, och vattnet är utsökt, medelhaviskt och rent.

Dessutom finns det också gott om utflyktsmöjligheter för de som vill ha det, och då är hantverksstaden Guellala, Friday Market i Midoun Museet för modern konst, 1400-talsfästningen Bordj el Kebir och marknadskvarteret Houmt Souk populära områden. Det finns också ett överflöd av butiker som gör det möjligt att handla mellan slagen.

Till Djerba från Stockholm

Djerba     nätter     Se mer
Djerba     nätter     Se mer

Till Djerba från Göteborg

Djerba     nätter     Se mer
Djerba     nätter     Se mer

Till Djerba från Köpenhamn

Djerba     nätter     Se mer
Djerba     nätter     Se mer

Mer om Djerba

FASTLANDET
Djerba har också en broförbindelse med fastlandstunisien, och det finns stor potential för att hitta upplevelser och afrikanska rytmer. Sahara ligger också i närheten, och det kan vara dags att ta reda på om en kamelritt över sanddynerna är ren idyll, eller en skimär? Det är ändå en upplevelse du inte bör missa.
MAT
Du måste ha mat för att leva, och god mat för att leva till fullo, och de djerbiska menyn inbjuder till många kulinariska upplevelser. Högt upp på listan är fisk och skaldjur, lamm och kyckling, och restauranger finns i alla prisklasser. En sak du bör notera är att det är inte alla platser de säljer alkohol. Djerbas befolkning består mest av muslimer och alkoholen som finns, finns där turisterna är, i Zone Touristique. Här finns också flera kasinon, barer och nattklubbar.
TRANSPORT
Fler och fler researrangörer och flygbolag har blivit medvetna om Djerba, och det finns flera alternativ för att komma dit från Sverige. Bussar är rikliga, och vägnätet är väl utvecklat. Annars finns det många möjligheter att hyra cykel eller bil. Taxi är finns också men under högsäsong kan det innebära problem, eftersom det helt enkelt inte finns tillräckligt många ännu.
BOENDE

Det är en turistort och har många boenden. Särskilt hotell i olika prisklasser och standarder. Kolla i förväg.