Sök resa
Detroit Reseguide

Detroit Reseguide

Detroit är mest känd som bilstaden men du kommer att få uppleva mycket mer i staden som också kallas Motown! Tidigare gick staden under smeknamnet Rock City och det finns ingen anledning till att du inte ska få uppleva den delen av den amerikanska kulturen här.

Detroit är den största staden, med omkring en miljon invånare, i delstaten Michigan och ligger inte långt från gränsen till Kanada. Det är en klassisk industristad och har bland annat en massiv hamn vid Detroit River men också många kulturella evenemang.
Det finns historiska platser, konstmuseer, andra museer och nöjesparker, så det finns något för alla åldrar och varje smak.

Du kommer lyckligtvis inte från musikaliska nöjen när du är här. Detroit har en rik musikscen som spänner över genrer som olika grader av jazz till olika grader av rock och det är ofta levande musik på restauranger och barer.

Dessutom kan du uppleva konserter och teater. Med andra ord finns det ingen anledning att sitta stilla i bilstaden.

Till Detroit från Stockholm

Detroit     nätter     Se mer
Detroit     nätter     Se mer

Till Detroit från Göteborg

Detroit     nätter     Se mer
Detroit     nätter     Se mer

Till Detroit från Köpenhamn

Detroit     nätter     Se mer
Detroit     nätter     Se mer

Mer om Detroit

MOTOWN

Det var också här den världsberömda Motown-musiken föddes och Motown Museum är ett måste att besöka. Låt rytmer ta över din kropp och dröm dig tillbaka till den gamla goda tiden!

HUNGER
Det finns ingen anledning att gå runt hungrig här. Möjligheterna är många och de olika köken, som omfattar allt från stek till fisk med utsökta desserter.
Skaldjuren är speciellt erkänt och färsk fisk från de närliggande områdena.

I downtowns Greektown finns ett överflöd av barer och restauranger, så här kan du delta i både mat- och dryckesfester till långt in på kvällen.

SHOPPING

Staden är också en plats där du kan få betala för varor som gör dig lycklig. Här har du många möjligheter att köpa nya glädjeämnen som du kan klä din kropp med. Dessutom finns specialaffärer, gallerior och spa och massage för de som vill. Med andra ord utmärkt för de som vill skämma bort sig en bit bort.

TRANSPORT
Flygplatsen Detroit Metro Waine är en av de mest trafikerade flygplatserna i USA, det är relativt nära till staden och kollektivtrafiken är bra. Flera operatörer erbjuder resor hit.

Du har många alternativ för att ta dig runt i staden. Metro, buss, bil, taxi och fötter är bra val.

BOENDE

Vandrarhem, hotell och andra, i olika prisklasser. Här hittar du prisvärda boenden samt mer lyxiga platser att tillbringa natten. Ta dig tid att ta reda på vad du vill. Många researrangörer är villiga att hitta platser som passar dina behov.