Sök resa
Denia Reseguide

Denia Reseguide

Med sitt gamla slott, förtrollande gamla stad och vackra naturreservat, för att inte tala om sandstränder och kristallklart vatten, Denia erbjuder gott om möjligheter att koppla av och njuta av en semester i solen.

Beläget mellan det dramatiska berget Montgo och Medelhavet på Costa Blanca, Denia har strålande väder med både sommarvärme och vintersol, vilket gör det perfekt för en romantisk semester, en familjesemester eller en avkopplande semester med vänner vilken som helst säsong.

Utforska mer av Costa Blanca

Oavsett om du vill fördjupa dig i historia, unna dig några fina middagar eller luta dig tillbaka och njuta av solen, en resa till Denia har allt. Besök museet innanför slottets murar för att lära dig mer om områdets historia, eller ta in den fascinerande floran och faunan på berget Montgo och Cape St Antoni naturreservat.

Till Denia från Stockholm

Denia     nätter     Se mer
Denia     nätter     Se mer

Till Denia från Göteborg

Denia     nätter     Se mer
Denia     nätter     Se mer

Till Denia från Köpenhamn

Denia     nätter     Se mer
Denia     nätter     Se mer

Mer om Denia

Denias blomstrande kontinentala cafékultur får både turister och lokalbor att kasta sig in på uteserveringarna för att njuta av lokala specialiteter som paella och tapas medan de som letar efter lite nattliv inte heller kommer att bli besvikna. Även om staden inte är ett partyhak som vissa spanska semesterorter är det en av de bästa platserna i området för fiestas, som man arrangerar regelbundet för att fira alla möjliga tillfällen. Det finns också gott om barer och restauranger som erbjuder levande musik för att hålla dig underhållen till de tidiga timmarna, och eftersom Denia bara ligger tre fyra timmar bort med flyg och betjänas av flera lågprisflygbolag är en billig Denia-semester lätt att hitta och som borde kunna passa alla plånböcker.

Strandsemester i Denia

För vattensportfanatiker så är vattnen runt Denia några av de bästa i området för dykning medan mindre aktiva kan njuta av en skön promenad runt de historiska gamla kvarteren. Solsemestrar är populära också, med en sandstrand som passar alla. Långa sandstränder med bra faciliteter och strandbarer hittas i de norra delarna av Malvarossa och Cabanel, medan södra delen av staden har små vikar och bäckar som skapar vackra, lugna gömställen.

Med solsken året runt är Costa Blanca ett populärt resmål både under vintermånaderna och sommaren. Kom dig bort från kylan och unna dig!