Sök resa
Darwin Reseguide

Darwin Reseguide

Australiens mångkulturella centrum är ett av de namn som används för att beskriva tropiska Darwin på landets norra kust. Här präglas livet av kilometerlånga sandstränder, palmer, tropiska stormar, saltvatten krokodiler och Mr Crocodile Dundee själv!

Darwin är den största staden i den australiensiska staten Northern Territory och har cirka 120.000 invånare. Många kommer från Asien och en stor del av orsaken till smeknamnet kommer sig av det.
Men det i sig är kanske inte nog skäl att komma och uppleva staden som har samma namn som en av historiens lysande begåvningar.
Därför kan det vara bra för dig att veta att stränderna sträcker sig flera kilometer, även om de inte är väldigt lämpliga för badning!
Vattnet är faktiskt ofta besökt av hajar, krokodiler och ibland också dödliga maneter, så reseminnena kan fort bli lite för våldsamma och smärtsamma.

Därför kan det också vara bra för dig att veta att restaurangerna serverar utsökt mat, barerna har goda drinkar, och det är inte alltid de tropiska stormarna förstör staden.

Till Darwin från Stockhholm

Darwin     nätter     Se mer
Darwin     nätter     Se mer

Till Darwin från Göteborg

Darwin     nätter     Se mer
Darwin     nätter     Se mer

Till Darwin från Köpenhamn

Darwin     nätter     Se mer
Darwin     nätter     Se mer

Mer om Darwin

STORMAR
Darwin är tropiskt, med årstiderna det innebär, och under regnperioden är staden benägna att bli utsatt för tropiska stormar och monsunregnen.
Det kan därför vara våt, våldsamt och bokstavligen full av blixtar.

Dundee

Många av besökarna till Darwin kommer att uppleva Kakadu National Park som är Australiens största! Det var också här Crocodile Dundee blev knuten till filmrullen, och ja, det finns gott om krokodiler där.

SHOPPING
Om du vill ha minnen man kan ha på kroppen utan att förlora någon del av den, finns också goda möjligheter för det. Det finns köpcentrum, butiker av olika storlekar och marknader, där de flesta borde kunna hitta något de vill ha.
Festivaler
Det arrangeras flera roliga festivaler i Darwin, och en av de märkligasste är Darwins ölburks-regatta, där båtarna är gjorda av just, ölburkar.
Museer

För dig som gillar andra sevärdheter finns också många museer, konstgallerier och musikevenemang man kan använda dagarna på.

TRANSPORT
Darwin International Airport ligger några kilometer utanför centrum.

Staden har ett välutvecklat bussnät och tar dig dit du behöver. Det finns också taxibilar som gör samma jobb.

BOENDE

Hotell av olika standarder och priser. Använd lite tid att på att se ut var du vill ha din bas.