Sök resa
Dalaman Reseguide

Dalaman Reseguide

Upptäck en semester i Dalaman

Vare sig du letar efter en romantisk semester eller en familjesemester som är lite annorlunda har en semester i Dalaman allt med sin naturliga skönhet, sitt fascinerande djurliv och sitt fantastiska läge.

En semester i Dalaman är perfekt för de som vill kombinera en badsemester med fantastiska landskap och en chans att uppleva Turkiets livliga förflutna.

Upptäck på din resa till Dalaman

Dramatiskt beläget mellan bergen och havet, Dalaman är en pittoresk destination som har varit relativt outvecklad trots sin fantastiska strand och närheten till några av områdets största attraktioner. Tack vare de lokala sällsynta Caretta-sköldpaddorna styrs utvecklingen i området och besökare kan njuta av en avkopplande upplevelse som är långt ifrån några av Turkiets mer trafikerade semsterorter. En resa till Dalaman är bra om du vill insupa den turkiska kulturen så varför inte besöka de antika ruinerna och gravarna i närliggande Dalyan, ta en kryssning längs floden eller bara promenera genom områdets vackra omgivningar. En dalaman solsemester är populär också, med stadens långa sträcka av gyllene sand, perfekt för sol och bad. Den berömda närbelägna Iztuzu Beach är en fristad för havssköldpaddor och ett bra ställe att ta med barnen till.

Billiga chaterresor till Dalaman

Dalaman     nätter     Se mer
Dalaman     nätter     Se mer
Dalaman     nätter     Se mer
Dalaman     nätter     Se mer

Se och gjöra i Dalaman

När solen går ner handlar en semester i Dalaman om att koppla av med gott sällskap och god mat på en av de många restaurangerna och barerna, medan traditionell underhållning och levande musik hittas på de lokala hotellen. Allt detta ligger bara en fyra timmars flygning från Sverige och billiga resor till Dalaman har snabbt blivit ett populärt alternativ till de mer trafikerade resmål för kunniga resenärer.

Attraktioner

Överlägset bästa attraktionen på en strandsemester i Dalaman är Olu Deniz. När du tittar ut från de gyllene sandstränderna – som kantas av pinjeklädda sluttningar – kommer du inte att se något annat än det turkosa Medelhavet. Längre ner på stranden upptäcker du bukter och vikar som sträcker sig till synes oändligt bort i fjärran. Det är verkligen ett strandparadis.

Saker att göra

Detta är ett fantastiskt resmål om du letar efter lite solbränna eller lite god gammaldags vitamin D-behandling. Den kilometerlånga gyllene sandstränderna kommer att ge dig en ny dag varje dag, även om du väljer att spendera dem allihop på stranden. Längs hela Olu Deniz-stranden vattnet lugnt med avskilda vikar så det är perfekt för bad.

Toppstränder

Toppstranden för omgivningar måste vara Icmeler. Dess bakgrund med gröna berg ser fantastiskt ut från alla vinklar. Från en utsiktspunkt på kullen ser du ut mot det kristallklara vattnet och stranden själv hålls i mycket gott skick. När det gäller rena paradiset är ett besök på Blue Lagoon ett absolut måste. Den har lugnt, klart vatten, perfekt för vattensporter och för barn att bada i. Den är också en del av nationalparken som kan ge en paus från solen.