Sök resa
Dakar Reseguide

Dakar Reseguide

Det är en av Afrikas säkraste städer, Senegals metropol med över en miljon människor som bor i stadens centrum, och en inblick i den verkliga Afrika med ett behagligt klimat året runt.

De flesta svenskar har hört talas om staden, framför allt genom det berömda rallyt. Men Cap Verde-halvöns nav, vid Atlantkusten, har så mycket mer att bjuda in dig till, och det blir lite konstigt att prata om rally när det är staden med smeknamnet “Porten till svarta Afrika” för sin vackra mörkhyade befolkning, färgglada dräkter och unika kultur.

Här bor kristna och muslimer sida vid sida i mångkultur, och livet går sin vanegång med marknader, bås, mat och musik.En förtjusande exotisk stämning präglar staden och ger en inblick i en helt annan värld än vår.

Det är den västligaste staden på den afrikanska kontinenten, som har gjort den till en unik plats för handel med Europa, och dess historiska betydelse kan spåras långt tillbaka i tiden. Något som ger turister mycket att titta på.

Till Dakar från Stockholm

Dakar     nätter     Se mer
Dakar     nätter     Se mer

Till Dakar från Göteborg

Dakar     nätter     Se mer
Dakar     nätter     Se mer

Till Dakar från Köpenhamn

Dakar     nätter     Se mer
Dakar     nätter     Se mer

Mer om Dakar

Bland de mest populära sevärdheterna är Goree Island som ligger ett par nautiska mil utanför själva staden. Det var portugiserna som initialt befolkade och använde ön, men genom åren har även Nederländerna, England och Frankrike satt sina tegelspår på ön. Idag är det två historiska fästningar där, som bör upplevas, och ön är på UNESCO:s världsarvslista.

Själva stadens andra sevärdheter: Le Grand Mosque – en av Senegal viktigaste muslimska helgedomar, där man som ickemuslimsk man kan göra ett besök, men tyvärr inte kvinnor och Museet Institut Fondamental d’Afrique Noir, som är kryddat med en stor samling av västafrikanska och senegalesiska masker, musikinstrument och statyer.

Som du kanske har gissat av namnen på sevärdheterna är den franska kulturen stor här och de är ett fransktalande folk.

De har också behållit elegans med breda boulevarder och koloniala hus.Senegal är ett relativt rikt och utvecklat land i Afrikanska sammanhang och man finner både designklädesbutiker och stormarknader, men inte särskilt låga priser.

Då är det lättare att göra fynd på gatan, och det förväntas att pruta.

TRANSPORT
Flera flygbolag erbjuder resor till Dakar från europeiska städer, inklusive Stockholm, och flygningen tar sex till åtta timmar. Flygplatsen Yoff-Léopold Sédar Senghor, ligger strax utanför staden. Man kan transporteras runt i buss men det är inte alltid lätt att veta när bussen går. Då kan det vara bättre att använda antingen biltaxi eller hästtaxi, som kallas celéches.

BOENDE

Det finns flera hotell i olika prisklasser och med olika stjärnor att välja mellan, och du bör kontrollera i förväg. Priserna är ofta lite högre än vad vi skulle tro.