Sök resa
Dahab Reseguide

Dahab Reseguide

Sportaktivitet i varma och vackra omgivningar, eller ingen aktivitet i varma och vackra omgivningar. Egyptiska Dahab har du många alternativ! Möjligheten att hitta äkta guld i sanden också, enligt rykten. Men också oönskade upplevelser kan förekomma.

Dahab ligger på den sydöstra kusten av Sinaihalvön, vid Röda havets Aqaba bay, i Egypten, och är ursprungligen en beduinby. Precis som så många andra ställen var det först backpackers som upptäckte denna pärla och de senaste åren har hotellen rest sig mot molnen och vanliga turister intagit stället.

Sandstranden är en av de största attraktionerna med sin gyllene sand. Ryktena säger att det finns guld i sanden men om det är sant är inte känt, men den gyllene sanden är ändå en plats för rikedom, i form av minnen och D-vitaminer.

UPPLEVELSER
Dahab är känt som ett vattensportparadis. Vindsurfing, dykning och snorkling är vanligt i området och lämpar sig för både nybörjare och mer erfarna. Speciellt undervattensgrottan Blue Hole är världsberömd och en spektakulär syn att skåda! Var för övrigt medveten om att vissa som säljer souvenirer använder koraller. Bojkotta det för allt i världen.
Snorkling är också utbrett här och kan provas. Men kom ihåg att släppa taget.
Dessutom är området runt Dahab utmärkt för safaris med olika längd och olika fordon såsom kamel och jeep.
En utflykt till Mount Sinai är också en utmärkt syssla. Många människor väljer att titta på soluppgången härifrån, eller göra yoga, om det skulle locka.

Av de mer oönskade men spännande äventyr som kan inträffa är sandstormar. Området är känt för dessa, och det kan säkert vara en obehaglig upplevelse.

Till Dahab från Stockholm

Dahab     nätter     Se mer
Dahab     nätter     Se mer

Till Dahab från Göteborg

Dahab     nätter     Se mer
Dahab     nätter     Se mer

Till Dahab från Köpenhamn

Dahab     nätter     Se mer
Dahab     nätter     Se mer

Mer om Dahab

MAT
Allteftersom turismnäringen ökat, har många bra restauranger dykt upp i området. Skaldjuren är erkända och uppskattade, särskilt i turistområdet Masbet.

Man kan också uppleva en beduingrillfest, i öknen under stjärnorna. Vilket sätter lite extra piff på smaken.

SKRÄCK

Det bör nämnas att Dahab och Sharm El-Sheikh har utsatts för terror tidigare. Tyvärr så är det i den här världen svårt att veta var eller när ett terrordåd igen genomförs. Turistorter som påverkas skapar en hel del uppmärksamhet internationellt och nationellt, och kan verka vara en strategi som upprätthålls.

TRANSPORT
Den närmaste internationella flygplatsen ligger i Sharm el-Sheik och många hotell har med flygplatsupphämtning.

I staden är det bra att använda dina fötter, och skall du runt i området kan transport som cykel, häst, kamel, bilar, ATV`er vara bra alternativ.

BOENDE

Dahab har haft en tillväxt av många stora hotell och lägenhetsanläggningar. Här kan du få lyx och mindre lyx. Några hotell är; Christina Beach hotel, Bedouin Lodge Hotel och Alf Leila Boutique Hotel. Priserna är inte avskräckande.