Sök resa
Da Nang Reseguide

Da Nang Reseguide

Charmlös och bullrig, är ord som ofta används om Da Nang-provinsen i mitten av Vietnam, och många väljer att resa förbi den historiska hamnstaden. De gör ett misstag, gör det inte!

Da Nang är huvudstad i Duyen Hai Mien Trung, som den administrativa regionen kallas, och ligger mellan den forna huvudstaden Hue, skräddarstaden Hoi An och den heliga platsen Min Son. Staden har en historia som innehåller både Napoleon III, som gav order om att invadera området 1858, och utveckling av handeln. Under 1500-talet började nämligen hamnäventyret, men det var först på 1800-talet, då kejsar Minh Mang beslöt att alla europeiska fartyg skulle bedriva handel genom staden, som tillväxten ökade, och det gjorde att Da Nang i dag är ett viktigt centrum för Vietnams centrala region. Staden kallas Vietnams 4:e största.

I nutid är hamnen också en spännande upplevelse, med många uteserveringar och mötesplatser. Bland Da Nangs största attraktioner finner vi Cham Museum som innehåller världens bästa samling av skulpturer från Cham dynastin och Marmorbergen, som sägs representera de fem elementen inom Yin Yang traditionen; vatten, eld, jord, trä och metall / guld. En femton minuters bilresa från centrum ligger China Beach, som användes som en fritidsgård för amerikanska soldater under Vietnamkriget, och gjordes världsberömd genom den legendariska krigseposet, Apocalypse Now. Även idag är det en plats för surfare med vågor som ger härlig åk där den ligger vid Sydkinesiska havet. Andra platser i närheten som är värda ett besök är HaiVan-passet och Marmorbergen.

Till Da Nang från Stockholm

Da Nang     nätter     Se mer
Da Nang     nätter     Se mer

Till Da Nang från Göteborg

Da Nang     nätter     Se mer
Da Nang     nätter     Se mer

Till Da Nang från Köpenhamn

Da Nang     nätter     Se mer
Da Nang     nätter     Se mer

Mer om Da Nang

NATTLIV

Som storstad, har den också en mängd olika diskotek som de mindre städerna i närheten inte kan erbjuda, och ett besök på ett diskotek här är en upplevelse man bör se. Det är mycket annorlunda mot vad du är van vid hemma, både beteende och musik.

Man blir omedelbart satt vid ett bord och serveringen startar, urvalet är stort och du får en flock värdar runt dig som skall passa upp på din minsta vink. Sätter du en cigarett till munnen tar det en bråkdels sekund innan en eller flera av de många värdarna som virvlar omkring dig har en tändare klar och dricker du två klunkar av ditt glas, nästan argumenterar de för att fylla upp det igen.

Tyvärr är de lite efter med jämlikhet, och du kommer också att erbjudas möjligheten att hyra en av de vietnamesiska flickorna för att vara speciell värd under hela kvällen, en så kallad bordsdam.
Vietnameserna älskar techno och dansgolvet fylls snabbt upp när musiken träffar dina hörselgångar och synen kan bara beskrivas som, underbart!

KÖPCENTRA
Det finns flera stora köpcentrum i Da Nang och Metro, är ett av dem. Här hittar du ett stort utbud av billiga varor, och skall du vara länge i Vietnam, är det värt att fylla upp påsarna här.

BOENDE
Som i de flesta städer i Vietnam, är det lätt att hitta prisvärda hotell i alla stjärnklasser. Furama Resort, Saigon Tourane Hotel Orient Hotel är några av dem.

TRANSPORT

Da Nang är väldigt tillgängligt. Här är det möjligt att komma med tåg, eller den internationella flygplatsen, som erbjuder både inhemska och utländska flyg. Det finns även taxibilar här och de tar dig runt till ett billigt pris.