Sök resa
Curacao Karibien Reseguide

Curacao Karibien Reseguide

Med bra läge i Karibien

En ö-nation rik på kultur och lika rik på sandfyllda godsaker och naturlig skönhet, en semester på Curaçao är en mångsidig och förunderlig sak.

Du kommer att upptäcka ett fängslande holländskt inflytande inbäddat i nationens historia och som en konsekvens kulturen, som finns i form av ruiner av fort, slående arkitektur och sevärdheter samt många engagerande och spännande museer.

Dessa kulturgodbitar ligger trivsamt som motpoler till öns enorma naturliga attraktioner så att du kan omfamna de ändlösa gröna nationalparkerna, härliga stränder och fascinerande undervattensskatter. En semesterresa till Curaçao erbjuder oändliga möjligheter oavsett om du vill bättra på solbrännan eller bättra på dina historiska kunskaper i Karibien.

En kombination av kulturer

Huvudstaden Willemstad är porten in till landet, med en genomarbetad och livfull färgstark fasad, anständig kulinarisk scen, ledande hotell och rik kultur. Även om du hittar tecken på denna historia över hela ön är det i denna stad du kommer att upptäcka dess kärna.

Resa Stockholm – Curacao

Curacao     nätter     Se mer
Curacao     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Curacao

Curacao     nätter     Se mer
Curacao     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Curacao

Curacao     nätter     Se mer
Curacao     nätter     Se mer

Se och göra på Curacao

I huvudstaden hittar du flera engagerande museer som avslöjar flera aspekter av öns förflutna liksom det betydande holländska inflytandet på nationen. Museum Kura Hulanda är ett fantastiskt antropologiskt museum som dokumenterar den afrikanska slavhandeln och många kulturer i Curacao, medan Sjöhistoriska museet omfattar mer än 500 år av Curacaos historia.

En av de mest minnesvärda aspekterna av Willemstad är den färgstarka 1700-talshamnen. Med sina butiker, kaféer och restauranger får man en känsla av att de har flugits in direkt från Amsterdam bara för din semester på Curaçao.

Sand och Hav

Om du inte är speciellt kulturintresserad kommer du att bli glad över att få veta att en semester i Curacao väl tillgodoser strandälskaren. De som söker sand och hav kommer att frossa i skatterna Curacao har i beredskap.

Den södra och sydvästra delen av ön är prydd med idylliska remsor sand som väntar på din handduk. Playa Kerapa, Playa Porto Mari och Playa Cas Abou är så perfekta som man kan tänka sig att hitta medan Playa Cabana hyser Curacao Water Sports, ett företag som erbjuder en myriad spännande vattenbaserade aktiviteter inklusive vattenskoter, båtturer och bananbåt.

Om du föredrar att livet under vågorna hittar du ett brett utbud av dykalternativ under din semester i Curacao. Det varma vattnet, milda strömmar och god sikt ger bra dykning med det populära bogserbåtsvraket som en mycket givande dykplats. För snorkling är en tur ut till den lilla öde ön Klein Curacao ett bra alternativ. Här kan du snorkla med havssköldpaddor och delfiner.

Curacao ligger utanför det besvärliga orkanbältet och ser till att landet har solsken nästan året runt. Okt-feb anses allmänt som regnperioden men de flesta dagar på året kan du ändå räkna med temperaturer runt 27 grader.