Sök resa
Cognac Reseguide

Cognac Reseguide

Den vackra staden i den idylliska kommunen i Frankrike med det, i många människors ögon, vackra namnet, är en vacker plats vare sig du gillar drycken eller inte. Här kan du känna dig som en prins eller prinsessa, riddare eller stallpojke, beroende på vad du lägger i det.

Som de flesta redan vet stammar drycken med samma namn från detta område. Staden är belägen vid floden Charente som utgör en idyllisk miljö. Det omgivande området är heter detsamma och fick sitt namn från staden och är beläget mellan städerna Angouleme och Saintes. Både staden och området är vackert och inbjudande. Här hittar du medeltida arkitektur, smala kullerstensgator, renässansfasader, grönskande landskap, fransk hedonism och naturligtvis, utsökt mat.

Res till Cognac från Stockholm

Cognac     nätter     Se mer
Cognac     nätter     Se mer

Res till Cognac från Göteborg

Cognac     nätter     Se mer
Cognac     nätter     Se mer

Res till Cognac från Köpenhamn

Cognac     nätter     Se mer
Cognac     nätter     Se mer

Mer om Cognac

SEVÄRDHETER
Staden har naturligtvis ett eget Cognac-museum som är flitigt besökt av turister. Samma gäller Château de Cognac – ett fantastiskt slott från omkring 1500-talet. Ett besök på de stora gårdarna där druvorna görs klara för produktion av den dyrbara drycken är också värt besväret. Och de enorma tunnor där drycken lagras är en fröjd för ögat.

Förutom Cognacs flytande njutningar har de också ett konstmuseum, vacker natur som omger området, flera speciella och charmerande byggnader från äldre tider och med det redan ovannämnda går dagarna snabbt här.

MAT

Som på andra håll i Frankrike är god mat ett välkänt fenomen och du bör njuta av dina luncher, middagar och frukostar till fullo. Det finns ett otal matställen att välja mellan och förhoppningsvis är du inte den tråkiga typen.

GOLF

Området är känt för sina golfbanor och många reser hit bara för att kombinera två av livets njutningar, nämligen golf och Cognac. Här kan du hitta det du behöver vad gäller olika och varierade banor och är du villig att flytta lite på dig, hittar du ännu fler.

TRANSPORT
Närmaste flygplatser är Angouleme och Bourdeaux och därifrån tar man sig med hyrbil eller kollektivtrafik. Taxi kan man såklart också ta.

Många erbjuder turer i området där du får uppleva Cognac plus mycket mer. Kanske är det något att tänka på? Slippa köra alltså…