Sök resa
Cascais Reseguide

Cascais Reseguide

Fyrarna i Cascais sover aldrig. Dag och natt sprider de sitt lugnande ljus, som kan ses ute till havs och lockar besökare till kusten. Dessa fyrar gjorde att Cascais var den första plats i Portugal som fick el och den vackert utsmyckade byn är stolt över sin traditionella charm och äkthet.

Alla byggnader och landmärken i byn har en historia att berätta och det är fascinerande att utforska Cascais historia. Du är aldrig långt från ett intressant monument eller en historiskt betydelsefull byggnad och människorna i Cascais är alltid glada att berätta hur de kom dit. Det handlar inte bara om kultur i Cascais dock. Cascais ligger på Lissabons kust och erbjuder en unik sol-, hav- och sandupplevelse för de som besöker för att koppla av.

Res till Cascais från Stockholm

Cascais     nätter     Se mer
Cascais     nätter     Se mer

Res till Cascais från Köpenhamn

Cascais     nätter     Se mer
Cascais     nätter     Se mer

Mer om Cascais

Stränderna i Cascais får inte missas eftersom de erbjuder ett annorlunda sätt att uppleva lite sol, hav och sand. Praia da Azarujinha är ett fantastiskt fynd gömt bakom bakom klipporna. Det är känt för sin skönhet och är aldrig för fullsatt med bara en bar och några väsentligheter vid strandkanten. Praia da Duquesa har perfekta förhållanden för vindsurfing och segling.

Bege dig ut till havs och se tillbaka på Cascais för en fantastisk utsikt över den lilla byn ställd upp mot en dramatisk bergssida. Dykare skall med fördel bege sig till Praia da Avencas. Här är det klara vattnet fyllt med ett fantastisk korallrev och en fascinerande blandning av ovanliga arter. Denna strand kan endast nås till fots och bilar är inte tillåtna någonstans nära den, förmodligen en bra idé eftersom Avencas Bar serverar läckra drinkar från 10:00 till 02:00…