Sök resa
Cardiff Reseguide

Cardiff Reseguide

Huvudstaden i Wales, Cardiff, är ung, utåtriktad, lekfull och förförisk med en historia som går långt tillbaka, en framtid som kommer att ge mycket glädje och ett lokalt språk det är omöjligt att förstå. Det är en studentstad; ung, hippa och trendig, men ändå för hela familjen.

Cardiff har genomgått en omfattande restaurering och på senare år – en nödvändig ansiktslyftning som har betalat sig genom att staden nu hamnat turistlistorna över hippa och trendiga städer.

Men staden har också behållit det gamla och unika, och man rasar fram och tillbaka genom historiska epoker som faktiskt går tillbaka till medeltiden med det exklusiva Cardiff Castle mitt i stan. Men det unika och där Cardiff verkligen har lyckats göra ett bra jobb är att förena de olika stilarna och ändå skapa en vacker och välkomnande stad trots byggnader, tidsepoker och trendiga stilar.

Res till Cardiff från Stockholm

Cardiff     nätter     Se mer
Cardiff     nätter     Se mer

Res till Cardiff från Göteborg

Cardiff     nätter     Se mer
Cardiff     nätter     Se mer

Res till Cardiff från Malmö

Cardiff     nätter     Se mer
Cardiff     nätter     Se mer

Res till Cardiff från Köpenhamn

Cardiff     nätter     Se mer
Cardiff     nätter     Se mer

Mer om Cardiff

De har också investerat kraftigt i arenor som Cardiff International Arena och Millennium Stadium. Den förra har varit värd för konserter med världsstjärnor, medan den senare är hem för walesisk fotboll och rugby.

Det bör nämnas att Cardiff är det enda icke-engelska laget som vunnit FA-cupfinalen. En gärning som måste ses upp till, och en vilja och lust som berättar mycket om det walesiska folket, och Cardiff i synnerhet. Språket är något annat. Här pratar de nämligen sitt eget språk, ett slags nonsensspråk för utomstående, och är du inte lokal kommer du att förstå lite. Men lyckligtvis talar alla bra engelska.

Men det finns flera kulturevenemang än fotboll, “fotboll” och musik. Nationalmuseum och -galleriet finns också i stan och bjuder in till unika utställningar av konst och vetenskap, gratis.

Här finns även Techniquest – Storbritanniens främsta museum för vetenskap och teknik, med dess häpnadsväckande tekniska installationer, en plats man bör besöka.
SHOPPING

Även i Cardiff, har du möjlighet att flaxa med sedlarna och jonglera med mynten, och det finns allt från kända butikskedjor, distinkta butiker och specialbutiker. Det finns två stora shoppinggator; Queen Street och St Mary Street och båda bör upplevas. Det är också i Cardiff man hittar världens äldsta musikaffär, Spillers Records, och en LP därifrån är nästan ett måste. Dessutom finns det flera marknader och gallerior.

För de som gillar att bränna budgeten på flytande varor och god mat när man är på semester, är det skönt att veta att Cardiff har flera barer, nattklubbar, klubbar och restauranger. Många av dem är belägna i shoppinggatan i St Marys, och många i stadens svar på Aker Brygge, Cardiff Bay.