Sök resa
Caracas Reseguide

Caracas Reseguide

Omgivet av hisnande landskap ligger Caracas och guppar i en dal. Venezuelas huvudstad är känd för att vara bullrig men upplevelsefylld, där det är lätt att komma hem med både materiella och visuella minnen.

Under senare hälften av 1500-talet påbörjades arbetet med staden. Det var de spanska erövrarna som nästan hade utplånat de lokala stammarna som grundade det som idag är känt som Caracas.
Mycket har förändrats, och idag är det en kulturell stad, full av ljud och betong.
Men också mer.
Det är en stad med exotiska äventyr, oavsett om det är mat, natur eller människor du är intresserad av. Det tropiska klimatet ger en behaglig temperatur, särskilt eftersom staden ligger i en dal, men med tropiska förhållanden, så finns också en regnperiod, så tänk på det om du vill besöka staden mellan maj och november.

Det är en plats med museer, minnen och visioner. Och inte minst, en plats för cigarrer och rom, som Venezuela är känt för att vara mycket bra på.

Till Caracas från Stockholm

Caracas     nätter     Se mer
Caracas     nätter     Se mer

Till Caracas från Göteborg

Caracas     nätter     Se mer
Caracas     nätter     Se mer

Till Caracas från Köpenhamn

Caracas     nätter     Se mer
Caracas     nätter     Se mer

Mer om Caracas

Kriminalitet

Tyvärr är det också en stad av brott och man bör akta sig väl. Vidta åtgärder och uppför dig bra och smart! Håll dig borta från de fattigaste områdena, var uppmärksam på var du bor och ta väl hand om kontanter och värdesaker!

Nationalhjälte

Simon Bolivar är landets frigörelsehjälte och han hedras med en egen plats i gamla stan i Caracas som är värd ett besök. Här hittar du bland annat regeringspalatset, stadens katedral och en mängd engagerade människor. Torget används nämligen flitigt av personer med politiskt och religiöst budskap som de vill sprida till alla öron som kan tänkas höra.
Här finns också flera monument över stadens historia.

För att få en delvis futuristisk upplevelse i stället, kan ett besök i Parque Central göra susen. Det är ett område med byggnader i betong och stål vilka gör ett starkt intryck på dem som tar resan.

MERCEDES

Las Mercedes är en annan populär del av staden, och dit man åker för att äta, dricka och shoppa. Restauranger, vattenhål och caféer är talrika här, särskilt fiskrätter och öl är de bra på.
Nationalpark

Har du tid och kraft, kan ett besök på National Macarao vara värt en resa! Här hittar du berg och dalar, frodiga områden och en staty av jungfru El Jarillo, bland annat. Nationalparken ligger cirka 30 kilometer utanför staden.

TRANSPORT

Flera skandinaviska operatörer erbjuder turer och flygplatsen ligger ca 40 minuter från centrum. Var försiktig med valet av taxi, eftersom det har förekommit illegala taxibilar som rånar dig. Många pålitliga hotell har sin egen transport som det kan vara smart att dra nytta av.

BOENDE

Många olika val. Tillbringa tid på valet, här kan det finnas lite pengar att spara på att välja de billigaste lösningarna. Säkerhet är viktigt här! Prata med researrangörerna och läs rekommendationer från andra som har varit i stan!

Ha en bra resa.