Sök resa
Cape Town Reseguide

Cape Town Reseguide

Ikoniska Kapstaden

En resa till Kapstaden att uppleva Sydafrikas näst största stad och utan tvekan juvelen i landets krona – denna ikoniska destination finns mångas “rese-bucket-list”. Liggandes som det gör runt Western Cape i Sydafrika, uppbackat av det berömda Table Mountain, Kapstaden en cocktail av historia, kultur, konst och naturupplevelser, allt samverkar för att höja staden till ett av världens mest fängslande resmål.

Du får aldrig slut på saker att göra under din semester i Kapstaden, oavsett om du smiter in på ett av stadens intressanta museer, utforskar områdets rika marina liv, läppjar på ett glas lokalt vin eller utforskar de yttre delarna av regionen – Kapstaden är en destination som fortsätter ge tills ditt flyg går hem.

Rik historia och engagerande kultur

Rika och varierade kulturer syns överallt i Kapstaden, med många stadsdelar som återspeglar olika historiska epoker och arv. Ingen stadsdel speglar detta fullt så dramatiskt som Bo-Kaap – ett fantastisk område i malaysisk stil sydväst om centrum. Här möter du färgglada byggnader, charmiga gator, gamla moskéer och fantastisk utsikt över resten av staden. Ta ett steg tillbaka ännu längre i historien under din semester i Kapstaden, förlägg ett besök till The Castle of Good Hope, den äldsta byggnaden i staden.

Stockholm – Cape Town

Cape Town     nätter     Se mer
Cape Town     nätter     Se mer

Göteborg – Cape Town

Cape Town     nätter     Se mer
Cape Town     nätter     Se mer

Köpenhamn – Cape Town

Cape Town     nätter     Se mer
Cape Town     nätter     Se mer

Se och gjöra i Cape Town

För vissa är apartheidens dagar inte långt borta nog i minnet men för andra är det viktigt att utforska platser där rassegregationen som fängslade nationen kan upplevas. Historieintresserade kommer att hitta en hel del av intresse vid ett besök på Robben Island. En plats som användes för att hålla politiska fångar och som kan hittas på ön strax utanför kusten från Kapstaden och var en gång hem för Nelson Mandela. En sightseeing på ön är inte allt jämmer och elände, om du har tur kan du få se afrikanska pingviner. District Six Museum ger en mer trotsig inblick i apartheidtiden. Området förblev ett multietniskt område långt in på 1900-talet trots regeringens försök att göra om det till ett område bara för vita. Så småningom vräktes invånarna och området jämnades med marken – det som återstår nu fungerar som ett museum.

För att svalka sig efter historiska utforskningar kan man ta ett dopp i havet, eller ännu bättre, i poolen på ett av Kapstadens 4-stjärniga hotell.

På äventyr på Kap

Det är lätt att hitta en del action och äventyr under din resa till Kapstaden, mycket av det har sina rötter i stadens vackra naturliga attraktioner, det omgivande havet och landsbygden. Nere vid Kapstadens fantastiska vattenkant kan du njuta av fina middagar medan du beundrar båtar och pigga sälar! Och om vattnet ser särskilt inbjudande ut kan du bege dig till någon av de närliggande stränderna såsom de runt False Bay, St James och Clovelly. Stränderna är också ett bra område för att lära sig att surfa, Muizenberg är ett bra ställe för nybörjare, medan vågorna vid Kalk Bay utmanar till och med erfarna surfare.

Den ikoniska bilden av Kapstaden är den utbredda staden med dess höga berg i bakgrunden, Taffelberget är utan tvekan en av de mest berömda topparna på planeten och att bekanta dig med den kan åstadkommas på ett antal olika sätt. För ett stillsam alternativ åker du upp till toppen med linbana men om du vill ha mer av en utmaning är det möjligt att klättra till toppen av berget från Plattekip Gorge som vanligtvis tar cirka två timmar. Om du behöver lite förfriskningar efter din klättring är det bara att bege sig ut och utforska de omgivande Winelands, särskilt Constantia Valley med sina fantastiska vingårdar.