Sök resa
Cannes Reseguide

Cannes Reseguide

På den franska Rivieran ligger denna stad med cirka 70.000 invånare och lockar med sina vackra sandstränder och kulturevenemang. Cannes är en semesteridyll utan like – en himmelsk plats fylld med stjärnor under stjärnorna.

Cannes ligger på Cote d`Azur, som denna del av Rivieran kallas, i Alpes-Maritimes i södra Frankrike och har blivit en veritabel fest av rika och berömda personligheter – en se och synas-plats för jetset och hedonister. Även om Cannes ligger nära Alperna och dess snötäckta pärlor är staden skyddad från kalla vindar från norr och är en varm plats, fylld med palmer och apelsinträd. Det finns tillgång till det mesta i nattliv, nöjen och restauranger, och med sina cirka 150 hotell är inte heller boende något problem. Men priserna kan vara höga, det kan vara smart att kolla i förväg.

Rue d’Antibes är shoppinggatan med alla typer av butiker och utbud, och det är klart möjligt att komma hem med en ny garderob som endast bestäms av plånboken, eller täckningen på kortet. Är du i Cannes är det också värt att besöka den gamla staden och de smala gatorna med de små mysiga restaurangerna.

Res till Cannes från Stockholm

Cannes     nätter     Se mer
Cannes     nätter     Se mer

Res till Cannes från Göteborg

Cannes     nätter     Se mer
Cannes     nätter     Se mer

Res till Cannes från Köpenhamn

Cannes     nätter     Se mer
Cannes     nätter     Se mer

Mer om Cannes

I tidigare dagar var Cannes en fiske- och jordbruksby men runt 1830 började man få upp ögonen för den vackra platsen, och särskilt den respekterade brittiske politikern Lord Henry Peter Brougham (1778-1868) tillskrivs stor del av äran för Cannes utveckling . Han upptäckte platsen på väg till Italien 1834 och köpte stora landområden väster om den gamla staden. Sedan använde han sina kontakter i fransk politik för att utveckla området, och det utvecklades till det Cannes vi känner idag. En plats för semester, rekreation och Filmfestival.

FILMFESTIVALEN

Glamourfaktorn är astronomisk under filmfestivalen i Cannes, och ded, eller de röda mattorna gås otaliga gånger av otaliga internationella stjärnor de dagar festivalen varar. Det är en festival med lyx i högsätet och det konsumeras enorma mängder champagne, hummer och andra lyxvaror varje dag.

2007 rapporterade bland annat Hotel Majestic innan festivalen började, att deras kockar och servitörer var redo att servera festivalgästerna två ton hummer, 300 kg gåsleverpastej, 50 kg kaviar och ett kvarts ton choklad och att 15.000 flaskor champagne stod på kylning. De är inte ensamma om att erbjuda dessa nöjen.

Vanligtvis sträcker sig festivalen under de två sista veckorna i maj och så många som upp till tusen filmer av olika genrer visas för försäljning till distributörer runt om i världen. De bästa filmerna kämpar också om Palme d’Or – årets film, som har hög status i branschen.

Men Cannes bjuder även in till andra festivaler under året – såsom reklamfilmfestivalen i juni och TV-festivalen i september och har varit en favoritplats för kulturella upplevelser, även utanför festivalernas härjningar.

TRANSPORT

Det finns många sätt att ta sig till Cannes, många flygbolag erbjuder biljetter till rimliga priser och den närmaste flygplatsen är Nice Cote d`Azur. Men staden ligger också vid järnvägen mellan Marseille och Italien, där TGV transporterar dig på ett bekvämt sätt. I centrum är det möjligt att göra miljövänliga val och ta elektriska bussar.