Sök resa
Cancun Reseguide

Cancun Reseguide

Ett världsberömt turistparadis som bygger på kärlek till pengar och vackra stränder. Cancun i Mexiko är vackert, dåsigt, unikt och ungt. Här är det sol, strand och cervezas som gäller, men inte i lika stora mängder som förut.

På 1970-talet beslutade den mexikanska regeringen sig för att utveckla området till en turistdestination, och gjorde just detta i samarbete med internationella investerare. Resultatet är vad du ser i dag, sandstränder, turister, blått hav och hotell.

Men det är också en stad, och staden ligger på fastlandet. Det är de välkända hotellområdet som ligger längs den pittoreska lagunen på Yucatan-halvön som har förevigats i otaliga filmer om amerikanska ungdomar på festresor – lättklädda och våryra hela året.

SPRING BREAK
Speciellt MTVs permanenta Spring Break-inslag har spridit Cancuns rytmer och amerikanska ungdomar ut i världen. Men nu är den unga staden på väg att växa upp.

Istället för att fokusera på unga människor med ryggsäckar som lägger sina pengar på alkohol och skräpmat satsar man nu på äldre turister och gärna familjer.

Till Cancun från Stockholm

Cancun     nätter     Se mer
Cancun     nätter     Se mer

Till Cancun från Göteborg

Cancun     nätter     Se mer
Cancun     nätter     Se mer

Till Cancun från Köpenhamn

Cancun     nätter     Se mer
Cancun     nätter     Se mer

Mer om Cancun

ORKAN
Det var orkanen Wilma som skapade detta generationsskifte. För efter förödelsen under 2005 ville man renovera med mer lyx och mindre ungdomar på billig budget.

Men det är inte helt slut på ungdomliga semesterfirare även om förhållandena har blivit mindre laglösa.

RUINER
Det är också mycket annat att se här och ett måste är de unika Maya-ruiner som finns här.
Det finns över 200 fynd av Maya-liv och en närmare titt på den kulturen är lätt att göra i området.
En av världens finaste dykplatser ligger också i området, revet på ön Isla Cozumel.

En annan ö som är också värt ett besök är Isla Mujeres som består av tropisk regnskog och kultur från förr.

TRANSPORT
Många erbjuder paketarrangemang hit, och det kan vara ett bra alternativ. Annars kan du följa ungdomskulturen och köra genom staterna och ner. Ett annat alternativ är att flyga dit, Cancun Airport ligger några kilometer utanför området men kollektivtrafiken tar dig smidigt vidare.

Inom stadens är taxi och buss bra alternativ. Man kan också hyra en bil för att kunna röra sig mer fritt i området på egen hand.

BOENDE

Mycket lyx, men också billigare alternativ. Det finns hotell i olika pris och stjärnklasser, så man ska kunna hitta något som passar.