Sök resa
Calgary Reseguide

Calgary Reseguide

En stolthet i Kanada, kanske mest känt för de olympiska spelen på våra breddgrader. Men Calgary är en spännande plats där du oavsett ålder kommer att hitta något att fördriva tiden med. Calgary är vänligt och förföriskt på en gång. Och det finns cowboys här!

Men det finns också en antydan av vilda västern i staden som har uppstått i Alberta-provinsens södra del. De har en lång tradition av boskapsuppfödning och dess läge i Klippiga bergen gör det till en utmärkt plats att även vara lite cowboy och ta del av den vackra naturen.
Om cowboylivet ger mersmak är det rekommenderat att besöka staden i början av sommarmånaden juli. Då är det ordentlig rodeo, Calgary Stampede, som skapar en verklig cowboy- / cowgirl-stämning i hela staden.
Men det finns fler festivaler som gör staden till en spännande plats, och de har något för alla.Här kan du ta del av en folkmusikfestival, syrenfestival och en internationell konstfestival.

Staden är också full av oljepengar och det präglar stadsbilden betydligt. Blankputsade byggnader ligger sida vid sida längs det rektangulära gatumönstret och berättar om vinsterna av det svarta, klibbiga, guldet.

Resa till Calgary från Stockholm

Calgary     nätter     Se mer
Calgary     nätter     Se mer

Resa till Calgary från Göteborg

Calgary     nätter     Se mer
Calgary     nätter     Se mer

Resa till Calgary från Köpenhamn

Calgary     nätter     Se mer
Calgary     nätter     Se mer

Mer om Calgary

Vinter

Vintrarna är kalla! Temperaturen faller ofta långt ned på minussidan vilket var bra när staden år 1988 var värd för vinter-OS. Det är fortfarande en bra plats att utmana sig själv med en eller två plankor på fötterna för det finns fortfarande liv i många av de olympiska anläggningar som byggdes vid den tidpunkten.

Sevärdigheter

Calgary har många unika och intressanta museer, gallerier och byggnader.

Här kan du se i nybyggarhistoria, studera konst på Art Gallery of Calgary eller njuta av utsikten från det nästan 200 meter höga Calgary Tower som har blivit en ikon för staden.

Shopping

Calgary är också ett shoppingmecka. Här hittar du kläder, antikviteter, skönhetssalonger och även militära artefakter, om du vill det.
Det finns också ett stort antal ät- och dricklokaler i stan där du kan njuta av såväl internationella som mer lokala rätter.

Nattklubbar och lounger finns det en hel del av och här kan du välja att tillbringa natten på The Roadhouse eller Tantra nattklubb.

Transport

Många flygbolag flyger hit och flygplatsen Calgary International ligger bara 17 kilometer utanför staden, och har ett omfattande nätverk med taxi och kollektivtrafik.

Boende

Allt från camping till hotell i översta stjärnklass. Du kan välja och vraka och hitta exakt det du vill.