Sök resa
Cala Millor och Cala Bona Reseguide

Cala Millor och Cala Bona Reseguide

Cala Millor och Cala Bona har endast omkring 3500 bofasta invånare, allt som allt. Ändå utgör de två siamesiska städerna Cala Millor och Cala Bona den näst största semesterorten på Mallorca efter Alcudia. Här är hotellen många och höga, stranden lång och barnvänlig, nattlivet livligt och sevärdheterna får. Den lokala färgen försvann någon gång på 1970-talet men i stället har du fått en välfungerande turistort.

STRANDEN
Namnen på de två platserna är lite udda; Cala Bona betyder “den goda bukten”, medan Cala Millor betyder “den bättre bukten”. Det verkar som den lokala kivingen har pågått en stund… Nåväl, Cala Millor den största av de två semesterorterna, med en grund fin sandstrand där du kan välja och vraka mellan alla typer av vattensporter. Dessutom finns det i området tennis, go-kart, ridning, cykling och golf; Det finns fyra golfbanor i närheten.
DE MINDRE OCH MINSTA
De allra minsta besökarna kommer nog ha mest glädje av spade, hink och badboll på den fina stranden, som är lätt tillgänglig oavsett vilket hotell du väljer. På Cala Bona är stranden lika bra och ren, bara lite kortare. Stränderna är hedrade med EUs Blå Flagga. Dessutom kan barnen frestas med en tur i “turisttåget” till den lokala safariparken som också har en särskild avdelning för små djur och dito människor? För att inte tala om “Fantasy Park” i Cala Millor som erbjuder bland annat en mängd bli-yr-och.illamående-attraktioner.
TURISTMASKIN
Cala Millor och Cala Bona är rena turistorter även om den senare också kan ståta av en liten fiskehamn. Utvecklingen skedde i våldsam takt under 1970- och 80-talet och i dag finner du en trevlig blandning av stora hotellkomplex, mindre lägenhetshotell och prisvärda vandrarhem. Området utvecklas fortfarande i sydlig riktning mot Sa Coma men nu handlar det lika mycket om renovering och att göra gatorna bilfria. Resultatet är bl.a. en strandpromenad där man kan jogga, cykla, gå eller slå sig ner på en bar eller café, allt efter lust och behag.
RUNT OMKRING
Områdena bakom och runt Cala Millor har inte så mycket att erbjuda förutom den närliggande staden Son Servera som har en oavslutad katedral och marknad varje fredag. Det är en bra idé att hyra en bil och ta en tur till byarna på ön, kanske ut på spetsen av Cap de Formentor i norr, eller låta barnen får bestämma och ta en dag eller två i Acuacity, Aqua Park och / eller Marineland, alla ligger strax utanför Palma. Annars är det obligatoriskt med en shoppingrunda till huvudstaden Palma, där du måste se den stora katedralen.

Om du behöver omväxling erjbuder ofta charterbolagen turer, inklusive till klosterstaden Valldemossa, där kompositören Frederic Chopin bodde ett tag, de vackra droppstensgrottor i Porto Cristo och den gamla fiskebyn Puerto Sóller.

Cala Bona

Cala Bona     nätter     Se mer
Cala Bona     nätter     Se mer

Mer om Cala Millor & Cala Bona

NATTLIV
Cala Millor är utan tvekan en mycket livlig destination; här saknas ingenting av restauranger, barer, kaféer, klubbar och diskotek. I Cala Bona är det lite lugnare. En bra mix kan vara att först börja med en lång stranddag i Cala Millor, sedan ta en tur längs strandpromenaden på eftermiddagen för middag i hamnen i Cala Bona där det finns bra fiskrestauranger och så med gott humör spankulera tillbaka till barer och klubbar i Cala Millor framåt kvällen. Där kan du t.ex. välja mellan ett dussintal klubbar om det är din grej.

Även om utbudet är riklig är inte Cala Millor något rent “partyställe” – snarare en bra blandning av det utsvävande och förnuftiga och den allmänna stämningen är trevlig.

SHOPPING
Cala Mayor är östkusten shoppingby nummer ett. Här kan du köpa smycken, parfymer, mode och allt du kan önska av vanligt turistskräp. Letar du efter lädervaror, är fredags​​marknaden i Son Servera platsen; var redo att pruta.

Bland gästerna i Cala Millor är tyskar i majoritet, följt av britter och skandinaver.