Sök resa
Cala Mesquida Reseguide

Cala Mesquida Reseguide

Cala Mesquida – Party Factor = 0! Du kan vara säker på att det är lugnt och fridfullt! Cala Mesquida är en liten vik i vackra gröna omgivningar helt nordost på Mallorca, 87 kilometer från Palma flygplats (en och en halv timme med buss). Byn har bara ca 50 bofasta invånare och var tidigare ett område där endast mallorkinerna själva hade sina sommarhus.

Idag finns ett litet antal hotell längs den 100 meter breda och 400 meter långa finkorniga stranden. Hotellen erbjuder det mesta du behöver för att överleva en vecka eller två och dessutom finns det ett litet antal barer, restauranger och butiker i omedelbar närhet. Efter ett par dagar har du i stort sett ätit och druckit dig genom utbudet.

Stranden, som påminner om karibiska öde paradisöar har du mestadels två möjligheter att bedriva viss fysisk aktivitet: vindsurfing och trampbåtar (och så kan du springa runt och leka med badboll, förstås). Annars finns det tennisbanor i anslutning till hotellen och hela fyra golfbanor inte alltför långt borta. Det kan förekomma tidvattenströmmar så notera flaggan på stranden som varslar om det är säkert. På vissa platser blir det också plötsligt djupt (ca 2 meter) så passa på barnen!

Cala Mesquida

Cala Mesquida     nätter     Se mer
Cala Mesquida     nätter     Se mer

Mer om Cala Mesquida

Landskapet är vackert och oförstört här på Mallorcas nordöstra hörn med skogklädda gröna kullar. Delar av skogen runt Cala Mesquida är skyddad och myndigheterna är mycket angelägna om att bevara naturen. Mellan klipporna längs kusten ligger små vikar som du når genom att gå. Det finns inte så många vägar. I gengäld är det en trevlig vandring.

Närmaste by är Capdepera, fem kilometer bort. Några kilometer längre bort ligger Cala Ratjada som är den största turistorten i området och har ett bra utbud av restauranger och barer. Det finns bussar till båda städerna från Cala Mesquida flera gånger om dagen men bussförbindelser till resten av Mallorca är inte särskilt bra så en bil kan vara bra att ha. Då kan du inom en halv timme vara i Alcudia med sin härliga strand och otaliga möjligheter.

Om du behöver omväxling erbjuder ofta charterbolagen turer, inklusive till klosterstaden Valldemossa, där kompositören Frederic Chopin bodde ett tag, de vackra droppstensgrottor i Porto Cristo och Palma för att antingen shoppa eller gå på Marineland.

För att sammanfatta: Cala Mesquida är lämpligt för personer som vill ha isolering i vackra omgivningar. Det är också populärt bland tyskar utan att det behöver betyda något.