Sök resa
Cala Mayor Reseguide

Cala Mayor Reseguide

En resa till Cala Mayor

Cala Mayor är en förort väster om Palma där bl.a. den spanska kungafamiljen har sin sommarbostad. Runt en badvik med fin sand ligger lägenheter och hotellområden samt barer, kaféer och några butiker. På vissa av hotellen finns det diskotek. Till Palma är det fem kilometer och med bra bussförbindelser.

Cala Mayor ligger också mitt emellan två av Palmas yachthamnar; Club de Mar och Puerto Portals. Och det är inte långt till fem av Mallorcas golfbanor. För några år sedan var detta en blomstrande charterdestination med 3000 hotellbäddar och ett gränslöst nattliv. Nu har stilen ändrats; du hittar privata villor i den högre prisklassen och området har renoverats för betydande belopp och flera hotell har byggts i den övre prisklassen.

Det är fortfarande ett livligt område på sommaren fast kanske med en något annorlunda känsla än tidigare. Populärt bland skandinaver.

cala mayor

cala mayor     nätter     Se mer
cala mayor     nätter     Se mer

Cala Mayor

Upptäck ditt paradis

Cala Mayor erbjuder seglarskola under sommaren för de som ägnar sig åt en förlängd vistelse. Sportentusiaster bör bege sig till Royal Bendinat Golf Club där man kan spela den perfekta sporten för ett resmål som kan skryta med ett fint Medelhavsklimat. Om du föredrar att titta på folk och fä skall du ta dig till småbåtshamnen i Puerto Portals där du kan prova det lokala köket på en av de många sofistikerade restaurangerna.

Cala Mayors strandpromenad är fullmatad med restauranger och butiker, där kan du ta en bit att äta eller hitta en souvenir. Orten ligger bara några kilometer väster om Palma de Mallorca och nära den större orten Playa de Palma om du vill utforska några av Spaniens mer befolkade semesterorter.

Luabay Beach Club ligger vid havet om du letar efter en kväll med kul på din semester i Cala Mayor. Alternativt kan du frigöra dina fötter på ett av Magalufs många dansgolv. Den enorma klubben BCM gästas av topp-DJs och har temanätter, medan Boomerang erbjuder en liknande atmosfär i hjärtat av Magaluf. Om du vill ha lite nostalgi skall du bege dig till Banana Disco för 80-tal och 90-tals klassiker.

Om Cala Mayor

Cala Mayor är en av Mallorcas finaste badorter. Den pittoreska staden ligger på den mycket populära södra västkusten på Mallorca, och ligger bara en kort transfer från Palmas flygplats. Semesterorten vid stranden är perfekt för unga familjer och par som letar efter en snabb solskensrast. Cala Mayor är också sommarbostad för den spanska kungafamiljen.

Cala Mayor Beach

Cala Mayor har en fantastisk blå flaggad strand, med en vidöppen vik som är officiellt erkänd för sitt rena och säkra vatten och fantastiska faciliteter.

Cala Mayor Sevärdheter

På en semester i Cala Mayor kommer besökare kunna njuta av den avslappnade känslan på orten, och kan också besöka de stora attraktionerna i närheten.

Unga familjer kommer att njuta av utbildningen och underhållningen som erbjuds på Marineland och Akvariet i Palma. Huvudstad Palma ligger också nära och erbjuder besökarna en smak av Mallorcas historia.

Vem åker till Cala Mayor?

Cala Mayor är perfekt för familjer och par som söker en blandning av avkoppling och spänning på en semester på Mallorca.

Med en transfer på bara tjugo minuter är destinationen också ett idealiskt val för kortsemester till Mallorca.