Sök resa
Cala d'Or Reseguide

Cala d'Or Reseguide

Cala d’Or liknar inte de andra turistorterna på Mallorca. Här finns inga milslånga sandstränder med höga hotell, utan snarare åtta eller nio små vikar – cala’er – som skär djupt in mellan uddar och klippor. Ytterst på dessa ligger dyra, stora privata villor och mitt i Cala d’Or, faktiskt så staden blir uppdelad i två, ligger den exklusiva marinan med dyra yachter. Det är vackert och stilfullt, men det kan också bli klaustrofobisk trångt på de små stränderna.

Husen i Cala d’Or är byggda i endast en eller två våningar och har ofta vitkalkade väggar vilket bidrar till den speciella atmosfären och exklusiva känslan. Orten byggdes ursprungligen som en konstnärskoloni på 1930-talet och fortfarande kan man se de ursprungliga fyrtio hus i morisk stil som har satt standarden för resten av utbyggningen. Hela orten stäcker sig över fyra kilometer.
STRÄNDER
Stränderna ligger praktiskt taget mitt i stan och är mellan 25 till omkring 100 meter långa. De är inte långgrunda men inte heller alltför bråddjupa och helt säkra. Vattnet är kristallklart. Eftersom stränderna är så små, kan det bli trångt och du kommer säkert att känna behovet av att kolla hur det ser ut på en av de andra stränderna lite längre bort från centrum. För att ta sig från en strand till en annan kan det vara skönt att hyra en cykel eller ta en av båtarna med glasbotten som löper längs kusten.

Skulle det bli för illa kan du också ta morgonbussen en liten bit till “Es Trenc” som är en fem km lång och betydligt rymligare strand. Den har också en liten bar / restaurang där nudisterna gärna håller till.

Cala d’Or från Stockholm

Cala d'Or     nätter     Se mer
Cala d'Or     nätter     Se mer

Cala d’Or från Göteborg

Cala d'Or     nätter     Se mer

Cala d’Or från Malmö

Cala d'Or     nätter     Se mer

Cala d’Or från Köpenhamn

Cala d'Or     nätter     Se mer

Mer om Cala d’Or

Av sportaktiviteter kan du välja mellan vindsurfing, tennis, squash, dykning (dykcenter på Ferrera Beach), trampbåtar och minigolf. Det finns en golfbana med 18 hål i Val d’Or, ca 10 kilometer bort. Vad du inte hittar i Cala d’Or är äventyrsbad, go-kart etc. Platsen är mer anpassad till en “mogen och lugn” publik.

NATTLIV
I centrum av Cala d’Or där mycket av nattlivet utspelar sig ligger flera butiker och i hamnen finns utmärkta fisk- och skaldjursrestauranger. Annars finns det gott om andra restauranger, barer och diskotek. På sommaren är det trångt och livligt men inte bullrigt. Vissa hotell erbjuder levande musik, dans och underhållning, men förvänta dig inte skumparties som på Ibiza …

Hotell i Cala d’Or är spridda över ett relativt stort område och du kan mycket väl hamna en bit från centrum så du måste gå en del. Det går ett litet gatutåg genom orten som kan lindra trötta små (eller stora) ben.