Sök resa
Cairns Australien Reseguide

Cairns Australien Reseguide

I hjärtat av världsarvslistade Stora Barriärrevet och Wet Tropics regnskogar ligger Cairns och pulserar av energi. Mer än 600 turer per dag gör det mesta av naturlivet medan evenemang i världsklass, både sport och festivaler, omfamnar den kosmopolitiska stadens pulserande tropiska kultur.

Cairns är platsen att njuta av tropisk livsstil. Upptäck en spännande stad som är stolt över sitt kulturarv och där tiden tycks räcka lite längre. Simma i Esplanade-lagunen, prova lokala produkter på en bondens marknad, njut av gratis underhållning, handla en sommargarderob eller kryssa runt marinan.

Ta ett tips från lokalbefolkningen och hitta ett svalkande dopp i ett avskilt sötvattenshål, hoppa på en cykel för en sightseeingtur längs stadens nätverk av cykelvägar, förundras över tropiska växter i Botaniska trädgården, vandra i gallerier eller se en föreställning på en unik regnskogsplats.

Efter mörkrets inbrott kan man välja en livlig bar för drycker, smaka på lokala skaldjur på en prisbelönt restaurang, festa på ett dansgolv, upptäcka skatter på marknaderna eller titta på en lokal kulturell show.

Resa Stockholm – Cairns

Cairns     nätter     Se mer
Cairns     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Cairns

Cairns     nätter     Se mer
Cairns     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Cairns

Cairns     nätter     Se mer
Cairns     nätter     Se mer

Se och göra i Cairns

Välj bland ett brett utbud av boende, inklusive fem-stjärniga internationella hotell, lyxiga semesterresorter, strandlägenheter, familjevänliga motell och roliga vandrarhem för backpacker.

Den kompakta staden är lätt att ta sig runt och har revet, regnskogen och outbacken på sin tröskel. Med Cairns internationella och inhemska flygplatser bara 10 minuter från det centrala affärsdistriktet är Cairns den perfekta inkörsporten för ett tropiskt North Queensland-äventyr.

Res från stadens Reef Fleet Terminal till Stora barriärrevet och dess öar, forsränn i regnskogen, res bakåt i tiden med en tågresa till Kuranda eller skäm bort dina smaklökar på en av de många mat och vin-stigarna på Atherton Tablelands.

Oavsett om du vill flirta med äventyr eller förtrollas av exotiska upplevelser, Cairns har allt.