Sök resa
Burgas (Bourgas) Reseguide

Burgas (Bourgas) Reseguide

Svarta havets kust var länge känd som den kommunistpamparnas semesterparadis men det är inte så längre. Burgas, den näst största staden på den bulgariska Svartahavskusten stinker av frihet och semester och är en vacker plats, även med en skorstenssiluett.

Med cirka 200.000 invånare är hamnstaden en levande plats som omsluter dig med charm, billiga varor och god mat.

Det är ett centrum för industri och turism och det märks när man är här, på gott och ont. Man upplever alltid saker annorlunda ändå men även om stadssiluetten ser ut som en blandning av ren förorening och höghus blir det ett helt annat intryck i centrum.

 

Res till Burgas från Stockholm

Burgas     nätter     Se mer
Burgas     nätter     Se mer

Res till Burgas från Göteborg

Burgas     nätter     Se mer
Burgas     nätter     Se mer

Res till Burgas från Malmö

Burgas     nätter     Se mer
Burgas     nätter     Se mer

Res till Burgas från Köpenhamn

Burgas     nätter     Se mer
Burgas     nätter     Se mer

Mer om Burgas

Här är de långa gågator, pulserande strandparker och mysiga kaféer.Huvudgatorna Alexandrovska “och” Bogorodi “är levande platser, särskilt på sommaren, och här hittar man kläder, mat, souvenirer och allt man kan tänkas behöva.

Besöker du under sommaren, särskilt i slutet av augusti, är den internationella folklorefestivalen ett måste. Det ger garanterat minnen och upplevelser du inte varit med om tidigare. Men det finns flera festivaler i staden, så chansen är stor att du hamnar mitt i en av stadens festligheter.Som på resten av Svarta havets kust är Burgas en stad där stranden står i fokus, och det finns gott om platser där du kan ligga och sola från soluppgång till solnedgång, med avbrott bara för måltider på ett av många matställen.

Den bulgariska köket bör nämligen upplevas. Det är en blandning av europeiskt och orientaliskt, vilket resulterar i grillat kött, fiskrätter, sallader och spännande och läckra grytor. Och njut gärna maten tillsammans med något av de lokala vinerna.

Precis utanför Burgas ligger nämligen en av Bulgariens mest kända vinkällare Via Pontica i vindistriktet Pomorie. Det organiseras utflykter hit och det är väl värt ett besök. Andra attraktioner du bör få med dig när du är här är operahuset, konstgalleriet och det historiska museet.

Burgas flygplats ligger ca 10 km utanför staden, och det är lätt att ta sig till centrum med kollektivtrafik eller taxi.