Sök resa
Buenos Aires Reseguide

Buenos Aires Reseguide

Den argentinska huvudstaden lever och levererar – en plats för drömmar, musik, upplevelser och inte minst tango för två, fyra eller alla. Staden drar dig in i sig och låter dig skrika efter mer och mer, ungefär som att vakna efter en bra dröm.

Staden ligger vid mynningen av de stora floderna Rio Uruguay och Rio Parana och är ett tätbefolkat eget universum som förutspås bli en turistattraktion av stora mått.

Med sin varma latinamerikanska atmosfär, både i temperatur och hos människorna, deras livliga rytmer – tangohuvudstaden i världen, god mat – argentinskt nötkött är en vinnare och äventyrliga platser, charmera sig staden in i din själ, som en skyndande förälskelse, eller som ett par öl för mycket, medan du njuter av en spännande nyårsafton – man vill att känslan skall stanna för evigt.

Staden ligger på en slätt omgiven av det mäktiga pampas – grässlätterna – där gårdagens, dagens eller morgondagens middag, den argentinska boskapen föds upp. För är man i stan, och inte är vegetarian, kommer man inte undan den argentinska biffen.

Till Buenos Aires från Stockholm

Buenos Aires     nätter     Se mer
Buenos Aires     nätter     Se mer

Till Buenos Aires från Göteborg

Buenos Aires     nätter     Se mer
Buenos Aires     nätter     Se mer

Till Buenos Aires från Köpenhamn

Buenos Aires     nätter     Se mer
Buenos Aires     nätter     Se mer

Mer om Buenos Aires

En saftig och mör erfarenhet, med ett inte speciellt saftigt pris. För saker är billiga i Argentina efter att landets ekonomi gick på en riktig smäll för några år sedan. Landet arbetar hårt för att komma tillbaka på fötter, men under tiden kan turister njuta av de låga priserna, såsom en stek middag för femtio kronor, eller världsberömda Mendoza vin som kostar ungefär drickspengarna här hemma.

Staden är också ett shoppingparadis med internationella och lokala varumärken till priser som billigkedjorna hemma. Om du är i stan, bör du också kolla in det hippa distriktet Palermo Vierjo med sina shoppingvänliga butiker, avkopplande trottoarkaféer, argentinska märkeskläder och hotta barer, med en takt som är mer kontinentala och levande än många av de andra delarna av staden.

Man bör också inte glömma de attraktiva sevärdheterna såsom; Casa Rosada – det rosa huset, regeringshuset som gjordes världsberömt av filmen Evita. Det är där balkongen där Madonna framför “Don’t cry for me, Argentina” är, och den verkliga Evita använde när hon talade till folket. Old Town Plaza Dorrego – det kullerstensbelagda artistcentrum i staden med loppmarknader på söndagar, Argentinas National Art Museum och det världsberömda 100 år gamla operahuset Teatro Colón är också värda din uppmärksamhet, för att nämna några.

TRANSPORT
Taxi är billigt i stan men tänk på att körstilen är mer våldsam än vad vi är vana vid. Här hittar du också den 20-filiga Avenida 9 de Julio, som kan vara spännande att uppleva både i taxi och till fots ..

BOENDE

Här hittar du många hotell till förmånliga priser och mindre fördelaktiga priser, liksom överallt annars. Några relativt billiga hotell inkluderar Rochester Concept och De La Paix hotell, men som vanligt – Avsätt tid till forskning innan avresa.