Sök resa
Budva Montenegro Reseguide

Budva Montenegro Reseguide

Vackra Budva

Kombinera en fängslande Gamla stan, engagerande nattliv och fantastisk kust, en semester i Budva är full av liv, oavsett om du har kommit för att upptäcka den intressanta historien och kulturen i Montenegro eller för att släppa loss i barer och på klubbar eller bättra på solbrännan på sanden. Montenegro har börjat blomstra som ett populärt turistmål som erbjuder ett medley av attraktioner för semesterfirare och ett lugnare alternativ till grannlandet Kroatien.

Budva ligger i länet med samma namn, i hjärtat av Montenegros adriatiska kust, med stränder, vikar och bukter som ligger till både öster och väster om semesterorten vilket garanterar gott om utrymme för dagsturer. Men många kommer att finna det onödigt att lämna staden själv under sin resa till Budva, med tanke på alla sevärdheter och engagerande erbjudanden.

Resa Stockholm – Budva

Budva     nätter     Se mer
Budva     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Budva

Budva     nätter     Se mer
Budva     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Budva

Budva     nätter     Se mer
Budva     nätter     Se mer

Mer om Budva Montenegro

Stränder och Partys

Innan du pressar på stränderna på Budvas Riviera eller djupdyker på barerna i den pulserande staden skall du utforska några av Budvas främsta historiska och kulturella platser, framför allt i gamla stan, eller i Stari Grad, Budva. Ta dig tid att gå och utforska, eller gå över, den enorma Tara Bridge, medan symbolen för Budva, statyn Balletdansaren, bara ber om att få vara med i ditt kameragalleri. Innanför den gamla stadsmuren kommer du att stöta på en fängslande labyrint av smala, slingrande gator, det fantastiska gamla citadellet och en myriad vackra kyrkor.

Havsutsikten är aldrig långt borta under en semester i Budva, den mest tillgängliga stranden är Mogren Beach som ligger nära den gamla stadens citadell. Andra alternativ ligger längre bort från staden, såsom vackra Becici eller paradisiska Przno.