Sök resa
Brygge (Bruges) Belgien Reseguide

Brygge (Bruges) Belgien Reseguide

En av Europas mest mysiga städer

Brygge ligger inte långt från Bryssel, men skillnaden är stor. Bryssel är också mysigt, men ingenting jämfört med den genuina charmen hos medeltida Brygge. Se gärna filmen “In Bruges” från 2008 med Colin Farrell som en av två kriminella engelsmän som söker tillflykt i staden på flykt från rättvisan och andra bovar. Fantastisk film med härliga bilder från Brygge!

Varför semester i Brygge?

Brygge, i Belgien, har beskrivits som Nordens Venedig på grund av de pittoreska kanalerna och Brygge kan faktiskt, på sitt eget vis, tävla med Venedig självt i skönhet. Många människor tror att eftersom Bryssel är hem till EU-byråkratin att hela platsen måste vara tråkig men det är långt ifrån fallet. Bruges är vackert bevarat och ser ut som en medeltida sagostad med dess murar, spiror, kullerstensgator och prydliga kanaler med sina pittoreska små broar. Centrala Brygge är på Unescos världsarvslista.

Vad du kan se i Brygge?

Med en semester kan du utforska vad som är i själva verket en perfekt bevarad medeltida stad med sin stadsmur och slingrande kanaler, korsvirkeshus och historiska centrum. Från toppen av den ikoniska klockstapeln på torget får du en fantastisk utsikt över staden och den omgivande landsbygden och kan uppskatta hur unikt vacker denna plats är.

Med en resa till Brygge har du enkel tillgång till den berömda Bredene strand, som är känd för att vara Belgiens första och enda nudiststrand. Så känn dig fri att strippa men det finns också ett separat område där man har kläderna kvar på.

Foto: Richard Barrett-Small

Resa Stockholm – Brygge

Brygge     nätter     Se mer
Brygge     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Brygge

Brygge     nätter     Se mer
Brygge     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Brygge

Brygge     nätter     Se mer
Brygge     nätter     Se mer

Se och göra i Brygge

Med resor till Brygge kan du lätt göra utflykter till närliggande platser av intresse när du väl tittat klart på Brygge självt. Antwerpen, Gent, Lieges, Bryssel och Oostende ligger alla ganska nära och var och en av dessa historiska städer har mer än tillräckligt med attraktioner för att hålla dig sysselsatt.

Markt, eller torget, är proppfullt med restauranger och barer som serverar allt från musslor och frites till traditionell flamländsk köttgryta, belgiska våfflor och en rad ölbaserade rätter som Carbonnades Flamandes.

Brygge är litet och kompakt vilket är en av dess sevärdheter men nattlivet är varierat och livligt. Det finns små pubar längs de slingrande kullerstensgatorna för en sällskaplig pint eller om du föredrar drinkar och dans finns flera populära platser för detta. Följ bara studenterna som verkar bäst på sniffa ut billiga men livliga ställen. Du ska naturligtvis inte missa den äldsta puben i gamla stan – Cafe Vlissinghe, byggd 1515.