Sök resa
Brno Tjeckien Reseguide

Brno Tjeckien Reseguide

Brno på ett ögonblick

Med sagobyggnader, pittoreska kaféer och kullerstensgränder är Brno en av Tjeckiens mest kända och magisk städer. Staden är den historiska huvudstaden i Moravia och har traditionell charm och elegans.

Perfekt för …

  • De som letar efter en lugn stadsweekend.
  • Familjer som vill upptäcka lite historia i Tjeckien.
  • Par som vill uppleva en unik stad.

Höjdpunkter i Brno

Beläget i södra Moravia, Brno är en mytisk stad, magi och legender. Med en rik keltisk och slavisk historia, staden Brno är fin för att utforska Tjeckiens fascinerande historia. En av stadens mest imponerande byggnader är kapellet från 1000-talet som ligger på Petrov-kullen.

För mat- och ölälskare

Tjeckien är känt för en viktig sak: tjeckisk öl. Brnos traditionella öl är Starobrno och passar bäst med en rejäl lokal måltid på grillat fläsk och klimpar. Andra lokala drycker inkluderar Kofola, som liknar cola, samt lokalt vin, känt som Moravias blod.

På kvällen är det livliga kaféer och barer som är nav för stadens blomstrande universitetsbefolkning som fyller dessa trendiga hotspots.

Resa Stockholm – Brno

Brno     nätter     Se mer
Brno     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Brno

Brno     nätter     Se mer
Brno     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Brno

Brno     nätter     Se mer
Brno     nätter     Se mer

Shopping

För shoppingälskare är det livliga shoppingområdet runt Námestí Svobody bra för udda presenter och unika föremål. I Brno centrum finns det massor av butiker och hantverksbutiker, perfekta för en eftermiddagspromenad.

Se och göra

För en alternativ eftermiddag kan du upptäcka Brnos draklegend; ett stort monster som sades terrorisera staden för länge sedan. Idag pryder en uppstoppad krokodil, tydligen själva gärningsmannen, det gamla rådhusets vägg och är ett unikt besök.

Moraviska museet är en annan sevärdhet och är det största i regionen. Det grundades 1817 och har idag 6 miljoner föremål. Brnos Reduta Teater är den äldsta i Centraleuropa och har en lång historia av teatershower och produktioner.