Sök resa
Brisbane Australien Reseguide

Brisbane Australien Reseguide

En nya världens stad

Huvudstaden i delstaten Queensland är Australiens tredje största stad och är utan tvekan den mest framsynta och snabbast utvecklande destinationen i landet. En resa till Brisbane transporterar dig till en framväxande jätte, men med en avslappnad och vänlig atmosfär som sällan förekommer i en stad av denna storlek. Staden är en kombination av historiska landmärken, modern arkitektur, engagerande gallerier och museer och tillgänglig natur.

Denna mångfald har bidragit till att driva en resa till Brisbane mot tidigare okända höjder och lockar kulturintresserade, familjer på semester och de som söker en semester med lite stil och finess. Staden kan också fungera som en utmärkt bas för de som vill utforska de andra delarna av Queensland. Så oavsett om du söker en omfattande utforskning eller bara är sugen på att böka runt i den snabbast växande staden i Australien – det här är en destination som syftar till att tillfredsställa alla typer av besökare.

Resa Stockholm – Brisbane

Brisbane     nätter     Se mer
Brisbane     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Brisbane

Brisbane     nätter     Se mer
Brisbane     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Brisbane

Brisbane     nätter     Se mer
Brisbane     nätter     Se mer

Kosmopolitiska Brisbane

Den verkliga hjärtat i stadens moderna utveckling kan hittas i CBD, ett område prytt med skyskrapor, köpcentra och parker, liksom en stor del av Brisbanes kulturella och historiska sevärdheter. En resa till Brisbane ger perfekt balans med det gamla och det nya, tillfredsställande kulturintresserade och de som söker efter en plats för modern elegans, att boka ett hotell i Brisbane runt CBD-området ger dig det bästa av två världar. Stadens mest ikoniska och betydande landmärke måste vara det höga Stadshuset och omgivande King George Square – en naturlig mötesplats i denna fantastiska stad.

Bland de svunna sevärdheterna i Brisbane är ett antal katedraler och kyrkor, inklusive Stefansdomen och St Stephen kapell, medan för lite mer djupgående historia behöver man inte leta längre än till Museum of Brisbane och engagerande Queensland Cultural Centre. För en något udda kulturell erfarenhet – en som omfattar Australiens unika djurliv – gå till charmiga Lone Pine Koala Sanctuary. Här kan du komma nära allas favoritpungdjur som även poserar med dig för din egen bild; en fantastisk familjeattraktion.

Utforska Queensland

Det finns ett antal spännande saker att göra under din resa till Brisbane som du hittar utanför staden. Fantastiska naturlandskap, action och äventyr och vackra vyer är bara några av de attraktioner som väntar på dig. En av de bästa platserna att åka till för lite action i närheten av staden är Kangaroo Point. Här finns en mängd möjligheter såsom klättring, kajakpaddling och inlines, detta område tvärs över floden ger den bästa utsikten över Brisbanes skyline. För en något annorlunda vinkel på staden skall du åka på en båttur på Brisbane River, det är ett annat fantastiskt sätt att absorbera sevärdheterna som staden har att erbjuda.

En fantastisk destination att längta till, bara 25 km från Brisbanes centrum ligger den vackra Moreton Island. Du kan kryssa över på spegelliknande vatten tills du når ön där du sedan kan snorkla och dyka – en bra sommaraktivitet mellan månaderna november och februari. Håll utkik efter sköldpaddor, delfiner och även valar. Om du väljer att utforska området utanför Brisbane på land kommer du att stöta på en uppsjö av vingårdar, sjöar och nationalparker, alla redo för dig att dricka, doppa tårna i eller traversera.