Sök resa
Brac Reseguide

Brac Reseguide

Öpärlan Brac ligger och väntar vid Adriatiska havet. Här är stranden i fokus och de är några av de bästa i området. Dessutom är vattnet kristallblått, priserna rimliga och människorna vänliga. Men Brac har flera attraktioner, däribland det som byggde Vita huset.

Turismen är den här öns främsta inkomstkälla och de ca 14000 människor som bor här är kända för att vara med och skapa minnen av denna tredje största ö i Kroatiens havgap.
Hit kommer människor för att njuta av ledig tid, njuta av solen, vattnet, och världen. Många väljer att ligga på stranden, bli solbrända medan de fördjupar sig i en spännande eller mindre spännande bok. Andra väljer att utforska ön på cykel eller till fots. Naturen är välkänd och vacker och innebär bördiga fält så väl som bergstoppar.

Vad du än väljer kommer du förmodligen hem med bra minnen.

Res till Brac från Stockholm

Brac     nätter     Se mer
Brac     nätter     Se mer

Res till Brac från Göteborg

Brac     nätter     Se mer
Brac     nätter     Se mer

Res till Brac från Malmö

Brac     nätter     Se mer
Brac     nätter     Se mer

Res till Brac från Köpenhamn

Brac     nätter     Se mer
Brac     nätter     Se mer

Mer om Brac

DET GYLLENE HORNET

Zlatni Rat-stranden är den största attraktionen på ön och ligger i Bol på öns södra kust. Det är en välkomnande och vacker sandstrand med en spets formad som en triangel. Stranden skiftar också form med tidvattnet, vilket gör den extra speciell.

PRESIDENT

Brac är känt för mer än att bara vara en trevlig plats att tillbringa semestern. Det är härifrån marmorn som byggde Vita huset i Washington kommer från. Stebrotten är vackra och många turister har valt att besöka denna historiska plats.

MAT

Det finns många restauranger som serverar både lokala och internationella rätter. De är kända för sin goda mat och bjuder ofta in till sena kvällar. Ön är också känd för produktion av vin, oliver och citrusfrukter.

UTFLYKT

Bolska Kruna är en enastående destination för en utflykt. Fjälltoppen frestar med en otrolig utsikt, väl värd resan upp.