Sök resa
Boston Reseguide

Boston Reseguide

Boston Red Sox! Boston engelska! Boston University! Boston är känt för mycket och åker du hit blir du säkert bekant med mer. Det är en storstad med storstadens faciliteter och starka historiska berättelser!

Boston är Massachusetts största stad och ligger vid mynningen av floderna Mystic och Charles och är en spännande hamnstad vid Atlantkusten. Namnet tog de från engelska Boston där många av nybyggarna kom från.
Bland annat finns ett antal museer och konstsamlingar. Söker du kultur i moll och dur kan ddu till exempel njuta av Bostons symfoniorkester som är en av de mest kända i världen.
Men det slutar inte där! Boston har musik för alla öron och alla smaker så att du kan njuta av rytmer avsett smak.
Du kan också ta upp traditionell engelsk kultur och dricka öl på en av de många pubarna medan du ser hemmalaget Boston Red Socks förändra stadens stämning, på TV.
Boston English, som kommer från medborgarnas säregna uttal kommer du också att få bekanta dig med när du njuter av en läcker måltid på en av de många restaurangerna, kopplar av med en kopp kaffe eller utnyttjar de fantastiska shoppingmöjligheterna!

Dessutom är det en stad som lever året runt även om vintrarna kan vara fruktansvärt kalla.

Till Boston från Stockholm

Boston     nätter     Se mer
Boston     nätter     Se mer

Till Boston från Göteborg

Boston     nätter     Se mer
Boston     nätter     Se mer

Till Boston från Köpenhamn

Boston     nätter     Se mer
Boston     nätter     Se mer

Mer om Boston

UTBILDNING

Utbildningsmässigt ligger Boston i toppskiktet och har ett rikt studentliv. Inte undra på med både Boston University och Harvard!

Men det är ovanligt att åka någonstans bara för att studera studenter så du kan glädja dig över att det finns mycket mer att titta på! Men är du ändå här bör du ändå ta dig tid till en promenad på Harvards historiska marker.

STORHETER

Det finns också många storheter som har satt sina spår i Boston. Författaren Edgar Allen Poe och Dennis Lehane är två av dem. Men det är också hem för kändisar som Uma Thurman, Ben Foster och Edward Norton.

FREEDOM TRAIL

Boston är också stället för att ta en unik resa genom den amerikanska historien. Freedom Trail är en röd linje som sträcker sig genom staden och som tar dig förbi byggnader och platser som spelat en viktig roll i det berömda amerikanska inbördeskriget.

TRANSPORT
Många företag erbjuder flyg hit och Logan International Airport ligger mindre än tio kilometer från centrum. Du kommer enkelt vidare med tunnelbana, buss eller taxi.

Inom staden är det samma transport som gäller, förutom gammal god promenenering.

BOENDE

Billigt och lyx. Det är en stad med många möjligheter. Använd tid att ta reda på vad du vill bo nära, och hur mycket pengar du vill spendera.Hotel Intercontinental, The Langham, Bulfinch och Liberty är några hotelltips.