Sök resa
Bordeaux Reseguide

Bordeaux Reseguide

Du kommer att höja ditt glas många gånger i Bordeaux, som är känt för sina viner och som anses bland de bästa i världen. Som huvudstad i departementet Gironde i regionen Aquitaine har den ca en miljon invånare i stor-Bordeaux. Efter år av försummelse har de forna våtdockorna blivit landets nya hotspot med ett antal caféer, trädgårdar och museer sprättande upp hela tiden. En livlig universitetsstad med över 60.000 studenter, (Bordeaux Universitet är det största i Frankrike) befäster att Bordeaux handlar om mer än bara vin.

Bordeaux anses vara en mycket tolerant och avslappnad plats – ingen kommer att bry sig om dina politiska åsikter, religion eller sexuella läggning. Kultur-, konstnärs- och musikscenen är mycket levande. Staden styrdes av engelsmän under en längre tid, vilket är anledningen till Bordeaux verkar ha lite av en “engelsk stil”.

Bordeaux är kallas ofta “Lilla Paris”, och rivaliteten mellan “Bordelais” (folk från Bordeaux) och “Parisiens” är ett hett ämne så du kan förvänta dig att uppleva några heta diskussioner i ämnet under din vistelse.

Res till Bordeaux från Stockholm

Bordeaux     nätter     Se mer
Bordeaux     nätter     Se mer

Res till Bordeaux från Göteborg

Bordeaux     nätter     Se mer
Bordeaux     nätter     Se mer

Res till Bordeaux från Köpenhamn

Bordeaux     nätter     Se mer
Bordeaux     nätter     Se mer

Mer om Bordeaux

Bordeaux är en platt stad, byggd på stranden av floden Garonne. Det är också den största franska staden i området och geografiskt en av de största i Europa. Garonne går ett dussin kilometer under staden ihop med en annan flod, Dordogne, och bildar deltat Gironde som är störst deltat i Frankrike.

Stadens centrum ligger väster och söder om Garonne. I öster ligger några höjder – de enda i närheten. Dessa höjder markerar början på ett industriområde och förorterna. Eftersom det är en platt stad, är cyklar utmärkta transportmedel, särskilt som staden har mer än 580 km cykelvägar. Bordeaux är bland de ekonomiskt mest dynamiska städerna i Frankrike.

Bordeaux är en historisk stad med många sevärdheter. De viktigaste distrikten presenteras kortfattat här och är listade efter deras avstånd från järnvägsstationen.
Les Quais- Perfekt för en trevlig promenad på stranden av Garonne, njuta av en tur på en färja, njuta enastående landskap över broarna i Bordeaux eller dansa hela natten på en av stadens många nattklubbar.Aquitaine-bron är en unik arkitektonisk bedrift.
Klaffbron Jacques-Chaban-Delmas; belägen mellan “Quais” och “Aquitaine Bron”. Den öppnade 2013 och har ett lyftbart däck, som går upp till 53 meter för att möjliggöra för kryssningsfartyg och historiska segelbåtar att lägga till nära Quinconces torget.
La Victoire- Historiska monument möter studentliv och barer.
Det bilfria centrum – Om du planerar att shoppa eller letar efter kulturella aktiviteter, har Bordeaux mycket att erbjuda – och det börjar just här.
Gambetta-torget – De rika distrikten i Bordeaux börjar i norr – den här delen av staden bär smeknamnet “Lilla Paris”.
Quinconces-torget – Missa inte fontänmonumentet till Girondins ära, en grupp sansade, borgerliga nationalförsamlingsrepresentanter under den franska revolutionen.
Meriadeck – Bordeaux administrativa centrum med ett av de största biblioteken i Frankrike.
Missa inte l’Arc de Victoire (romersk arkitektur) i centrum av La Victoire och ett bra exempel på stadens romerska rötter.
Koppla av och ta en picknick i den lummiga publika parken norr om Gambetta torget.

Girondins minnesmärke på Quinconces-torget är en passande hyllning till parlamentsledamöter från Gironde som blev giljotinerade av Robespierre.