Sök resa
Bonaire Reseguide

Bonaire Reseguide

Bonaire ligger, som Aruba och Curacao, strax norr om Venezuela och utanför orkanbältet. Klimatet är mycket torrt under hela året med en årlig medeltemperatur på 28 grader i luften och 27 grader i havet.

Bonaire är verkligen en liten guldklimp av en karibisk ö, med lite trafik och en maklig takt. Bonaire är ett paradis för dykning, snorkling, kite surfing och vindsurfing. Det marina livet anses vara bland det rikaste i världen och är en upplevelse för både barn och erfarna dykare.

I norr ligger en nationalpark med ett intressant landskap med kullar, grottor, fina stränder, stora saltvattensslätter, kaktusar och träd fulla av exotiska fåglar. Djurlivet omfattar vilda åsnor, getter, fåglar och rosa flamingos. I söder ligger de stora salt poolerna där de har extraherat salt sedan kolonialtiden.

Lac Bay Lagoon är ett av de vackraste områdena på ön och ett paradis för vindsurfare. Lagunen omges av mangroveträsk där det är möjligt att delta i guidade kajakturer, förutom ett par underbara platser för bad och snorkling. Bonaire har också goda möjligheter till djuphavsfiske och flugfiske efter Bonefish. Bonaire kan upplevas ensamt eller i kombination med Aruba eller Curacao.

Stockholm – Bonaire

Bonaire     nätter     Se mer
Bonaire     nätter     Se mer

Göteborg – Bonaire

Bonaire     nätter     Se mer
Bonaire     nätter     Se mer

Köpenhamn – Bonaire

Bonaire     nätter     Se mer
Bonaire     nätter     Se mer

Se och göra i Bonaire

Bonaire har en av världens finaste korallrev och ett rikt marint liv. Vattentemperaturen är mellan 25 och 29 grader året runt och synligheten varierar mellan 30 och 55 meter. Sedan 1979 är allt liv från högvattenlinjen och ned till 60 meters djup skyddat som nationalpark. Det finns över 86 officiella platser att dyka och snorkla på. Av dessa är 53 stranddyk och de är markerade med gula stenar på vägen. Dessa dykplatser ligger på Bonaires västra sida och på den lilla ön Klein Bonaire.

Bonaire och Curacao ligger bara en 30 minuters flygning från varandra och är därför lätta att kombinera. Starta din semester på Bonaire med en hyrbil. Med en bil kan du köra runt för att se spännande landskap och ge enkel tillgång till utmärkta dykplatser. På Curacao kan du njuta av lata dagar på någon av de många vackra stränderna eller så kan du besöka huvudstaden Willemstad, känd för sina historiska byggnader från kolonialtiden.

Upplev Bonaire spännande natur och lär dig om öns historia och kultur. Mangroveskogar, grottor, ett rikt fågelliv, stora saltpooler, fantastiska snorkel- och dykplatser och fina sandstränder är några av de saker den här ön har att erbjuda.