Sök resa
Bogota Reseguide

Bogota Reseguide

Bogota i Colombia kallas Sydamerikas Aten! Vackert presenterat i Anderna ligger denna colombianska metropol och förför sina medborgare och turister med exotiska äventyr. Här kan du leka med krutfyllda pappersfotbollar, njuta av livet på gatukafé, vandra i historien och vara en riktig bohem!

Bogota är bohemisk på många sätt och livet bör avnjutas i denna långsträckta stad med de mäktiga bergen.
Så har det inte alltid varit! Men Bogota har skakat av sig gerillakrigarna och är nu välkomnande, full av kontraster och spännande.
Kontrasterande på ett sådant sätt att den håller människor från två ytterligheter; extrem fattigdom till extrem rikedom.

I den norra delen av staden har det under de senaste åren vuxit fram en modern stad med pulserande liv. Här är finns shopping, restauranger, klubbar och barer och det är här de flesta turister tenderar att uppehålla sig.

Till Bogota från Stockholm

Bogota     nätter     Se mer
Bogota     nätter     Se mer

Till Bogota från Göteborg

Bogota     nätter     Se mer
Bogota     nätter     Se mer

Till Bogota från Köpenhamn

Bogota     nätter     Se mer
Bogota     nätter     Se mer

Mer om Bogota

KRIMINALITET
Centrum är där du hittar de flesta av sevärdheterna som kyrkor, teatrar och museer och är bäst att uppleva dagtid. Bogotá centrum kan vara en plats för människor som föredrar att bo i skuggan, det vill säga människor som inte vill ge dig bra minnen från resan, och du inte vill bekanta dig med.

Men på dagen är inte skuggorna så stora och då är det definitivt värt att traska runt och uppleva de olika sevärdheterna, såsom; La Candelaria, Bogotás äldsta del, med färgglada byggnader. Det finns också en härlig plats för att ta en tittkaffe, nämligen njuta av en kopp kaffe medan du njuter intrycken från den livliga staden och alla de människor som bidrar till att göra intrycken exakt så.

SEVÄRDHETER
Men det finns mer att titta på, och Cerro de Monserrate är en utmärkt plats att titta från. Hiva dig på linbanan och njut av utsikten över staden, eller ta en tur på det berömda Guldmuseet.

En annan egenhet du kan stifta bekantskap med är krut fotboll. Ett populärt spel som bäst förstås genom att titta på.

TRANSPORT
Bogota flygplatsen ligger 10 kilometer utanför staden, och det går ofta bussar till och från. Taxi är också lätt att få tag på. Det kan vara klokt att komma överens om priset i förväg.

Buss, taxi och ben är bäst i staden. Bussnätet är omfattande och tar dig dit du vill.

BOENDE

Här kan du få något för varje budget. Är du inte så noga kan du faktiskt få en sovalkov, inte ensam, för under 50 kr! Men du kan vara betjänt av att spendera lite mer för att sova lite bättre. De bästa hotellen är belägna i den norra delen.