Sök resa
Birmingham Reseguide

Birmingham Reseguide

Englands näst största stad – en plats för traditioner, choklad, fotboll, brummie, kanaler och hajar. Det har inte alltid varit populär för turister men det håller på att förändras. Här hittar du bra minnen, och faktiskt en god dos Sagan om ringen.

Birmingham ligger i regionen West Midlands och om man räknar förorterna i området har Birmingham väl över två miljoner människor.Och det är människor från hela världen vilket gör staden till en rik och varierad miljö.
Det är också en studenstad och studenterna är kända för att sätta prägel på mycket av staden.

Brum är smeknamnet på staden och de som bor här talar inte engelska utan Brummie, så nu vet du det!

Res till Birmingham från Stockholm

Birmingham     nätter     Se mer
Birmingham     nätter     Se mer

Res till Birmingham från Göteborg

Birmingham     nätter     Se mer
Birmingham     nätter     Se mer

Res till Birmingham från Malmö

Birmingham     nätter     Se mer
Birmingham     nätter     Se mer

Res till Birmingham från Köpenhamn

Birmingham     nätter     Se mer
Birmingham     nätter     Se mer

Mer om Birmingham

BIG BRUM
Men det finns mer som brummar i staden, klocktornet, till exempel, som kallas Big Brum som ett svar på den mer kända Big Ben i London.
Det är för övrigt en populär attraktion och mycket älskad av befolkningen.
Det finns mycket att göra i Birmingham, här kan du hyra en båt och färdas genom de kanaler som vackert kantar downtown.
Det finns cirka 60 km kanaler och det finns mycket trevligt att titta på längs stränderna. En ganska stor hemlighet är att det faktiskt finns fler kanaler här än i Venedig.
Du kan också bli en “äkta” Willy Wonka och göra din egen choklad på chokladfabriken Cadbury World, eller besöka akvariet med riktiga hajar.

En annan sak som är intressant med staden är att det var här Tolkien levde sina barn- och ungdomsår. Mycket av inspirationen till Sagan om Ringen sägs tas från staden och de omgivande byarna.

SHOPPING
Det finns många butiker i staden, och de ligger sida vid sida i centrum.Det är snabbt gjort att överskrida din budget om du börjar, men vem är det som inte går över budgeten i våra dagar?
Här kan du hitta allt av kläder och andra varor som designade smycken från smyckesdesigner Sara Preisler.
Nattlivet är känt för att vara bra så det bör finnas något för alla. Det är trots allt Ozzy Ousbournes hemstad. Vill du ha dans i mer avkopplade former kan ett besök på Birmingham Royal Ballet vara grejen.
Det finns också flera museer, konstgallerier och andra kulturella inslag man kan umgås med.

Man kommer inte heller undan fotbollen här, och de två fotbollslagen i staden, Birmingham och Aston Villa, färgar ofta stadsbilden. Speciellt när de spelar mot varandra.