Sök resa
Billund Legoland Reseguide

Billund Legoland Reseguide

En plats att vara barnslig och lekfull, att uppleva och verkligen bygga relationer. Legoland är ett plastparadis – lite som Mecka, för alla, uppbyggt av över 50 miljoner legobitar.

Legoland ligger idylliskt i Billund på södra Jylland och drar miljontals turister varje år till denna relativt lilla plats. De flesta kommer från Danmark självt, eller grannländer som oss svenskar och norrmän, men vi är alla ute efter samma sak.

Legoland är inte bara en upplevelse där och då, utan en själavandring tillbaka till den aldrig förlorade barndomen. Oavsett om du är gammal eller ung, känner man glädje. Man får utforska sig själv, sina kreativa gränser och sin skaparlust.

Idag finns det mycket mer att göra och uppleva än i början, när det bara fanns miniatyrstäder i lego som dragplåster. Men Miniland, som det kallas, är verkligen värt ett besök ändå. De exakta kopiorna av världsberömda byggnader och stadsmiljöer i lego är en unik och speciell syn. För de minsta är duplo land och dess åkattraktioner och minitåg anpassade till deras åldersgrupp ett måste.

 

Res till Billund från Stockholm

Billund     nätter     Se mer
Billund     nätter     Se mer

Res till Billund från Göteborg

Billund     nätter     Se mer
Billund     nätter     Se mer

Res till Billund från Malmö

Billund     nätter     Se mer
Billund     nätter     Se mer

Res till Billund från Köpenhamn

Billund     nätter     Se mer
Billund     nätter     Se mer

Mer om Billund Legoland

Men Legoland har mer. Här har du Imagination Zone – dataspel, interaktiv legokonstruktion och fyrdimensionell bio, Legoredo stad – cowboyland med guldgruvor och karuseller, Knights Kingdom / adventure land – medeltidsinspirerade actionfyllda aktiviteter och berg och dalbana för de lite äldre barnen, Piratland – båttur genom klippgrottan och förbi piraternas fest och Lego stad – där hela familjen kan leka brandmän och släcka bränder.

Annars började Legoäventyret med Ole Kirk Christiansen som började göra träleksaker 1932. Efter andra världskriget var plast ett lämpligt material och sonen Godtfred Kirk Christiansen uppfann senare kopplingssystemet som har gjort blocken världsberömda och älskade.

Men Billund har faktiskt annat att erbjuda också. Det är en relativt lugn liten stad, särskilt på kvällen och på helgerna, och man kan få en känsla av att ha staden för sig själv, men det finns nog att hitta på.

Läget är bra och i området finns några av Danmarks bästa cykelvägar och fiskesjöar. Möjligheter att göra fynd här är också möjligt, staden rymmer butiker för de flesta ändamål. Skall man däremot på riktigt shopping rekommenderas att åka till Vejle eller Kolding.Staden har också blivit känd för sina många rondeller och sitt användande av konstverk i utsmyckningen av staden.

Legoland har också en eget hotell, Hotel Legoland, som är en äventyrsinspirerad och lekfull plats väl värd ett besök.