Sök resa
Biarritz Reseguide

Biarritz Reseguide

Biarritz

Franska känslor härskar i staden som ligger idylliskt vid Atlanten i, naturligtvis, Frankrike. Det är ett luxuöst resmål, älskat av både turister och surfare.

Biarritz har länge varit känt för sin fantastiska vågbrytningar som lockat surfare från hela världen som letar efter den perfekta vågen. Men platsen också har varit, och är, en så kallad se och synas-plats, med kändisar och andra från eliten. Här är alla ute efter samma sak. Idylliska stränder, god mat, goda drycker och blått hav som omger och förfriskar dig.
Staden ligger i södra Frankrike och kan besökas under hela året.
Chokladmuseet, asiatiska museet, arkitektur med klass, både människoskapad och naturlig. Biarritz är också känt för sina klippformationer som hjälper till att skapa den idylliska känslan.

SPECIALITETER
Liksom i resten av Frankrike är maten en viktig del av livet och även här görs allt på rätt sätt.

Jambon de Byonne är en lokal specialitet, dess rykte har spridit sig långt utanför landets gränser. Skinkan tillagas med hjälp av gamla metoder och turister från alla länder har tryckt den till sina hjärtan.

SURFA
Vågorna som ständigt slår in mot kusten har lockat surfare i åratal. Idag finns det många invånare som lever ett liv i “dude-läge” och du kan även äta på Le surfing, en restaurang utsmyckad med surfbrädor från hela världen.

Det är också där Europas ledande surffestival hålls årligen.

Res till Biarritz från Stockholm

Biarritz     nätter     Se mer
Biarritz     nätter     Se mer

Res till Biarritz från Göteborg

Biarritz     nätter     Se mer
Biarritz     nätter     Se mer

Res till Biarritz från Malmö

Biarritz     nätter     Se mer
Biarritz     nätter     Se mer

Res till Biarritz från Köpenhamn

Biarritz     nätter     Se mer

Mer om Biarritz

GOLF

Men det är inte bara surfare som har hittat sitt Mecka här. Hela nio golfbanor omger staden och det gör att turister och lokala kan träna på mer landbaserade aktiviteter.

BASKIEN

Biarritz ligger i Baskien, där ETA har sitt fäste. Så det är bäst att njuta av resmålet och intrycken snarare än att börja diskutera politisk med de du kanske träffar.

TRANSPORT
Man kan flyga till BIarritz, fem kilometer från staden, eller så kan du flyga till en närliggande flygplats och därifrån vidare med kollektivtrafik.

Bussar och taxi finns inom staden, men det är även trevligt att promenera, så att man får tid att njuta av de små detaljerna.

BOENDE

Har du tillräckligt med pengar är Hotel du Palais stället att bo. Det lyxiga hotellet är legendarisk för sin arkitektur och för att det byggdes av Napoleon till hans kejsarinna. Men tack vare de surfare som ständigt flockas till staden är de mer specialiserade på prisvärda boenden, och det finns något för alla.