Sök resa
Bern Reseguide

Bern Reseguide

Bern

Schweiz huvudstad Bern är enligt uppgift uppkallad efter en björn, och björn kommer du att få bekanta dig med nedan. Men du får också stifta bekantskap med choklad, ost, vin och en vacker medeltida stad. Bern har något för alla, så ta med dig vem du vill.

Staden grundades redan 1191, och enligt uppgift fick den namnet efter det första djuret som föll i jakt i området, det vill säga en björn. Därför hittar du också björnsymbolen på flaggor och souvenirer. Men de har också riktiga björnar här och björngrottan är en välkänd och populär sevärdhet, där det har varit björnar i århundraden.

Men mycket har förändrats från tiden en björn blev till Bern, och i dag är det en modern stad i den tysktalande delen av landet, som är mer känd för sina utmärkta viner, ostar, knivar och klockor.

Från Stockholm till Bern

Bern     nätter     Se mer
Bern     nätter     Se mer

Från Malmö till Bern

Bern     nätter     Se mer
Bern     nätter     Se mer

Från Göteborg till Bern

Bern     nätter     Se mer
Bern     nätter     Se mer

Sevärt
Bern är inte bara en resa i historien med en vacker gammal stad listad på Unescos världsarvslista. Bern är också ett kulturellt centrum.
En av de viktigaste är klocktornet, med rörliga dockor som utför pantomimer inför varje klockslag.
Bern Konstgalleri är en populär plats för både turister och invånare. Här hittar du konstverk av både internationella och nationella storheter.
En annan är den populära dockteatern, där denna traditionella underhållningsform underhålls och där marionetter är de stora stjärnorna.
Ett besök i parken Gurten är också populär bland tillresande. Här hittar du olika former av kultur och nöjen och en fantastisk utsikt över Alperna på sommaren.

Den gotiska katedralen är också värd att se.

EINSTEIN

Självaste Albert Einstein har också satt sin prägel på staden genom Einsteins hus. Här bodde han 1903-1905 och det var här som hans världsberömda formel E = mc2 skapades. Idag är hans lägenhe ett museum, återställt till så som den såg ut då.