Sök resa
Benalmadena Reseguide

Benalmadena Reseguide

Benalmadena består av tre “delar”: Benalmadena Pueblo, Benalmadena Costa och Arroyo de la Miel. Benalmadena Pueblo ligger ca 3 km från kusten, det är en typisk andalusisk by med vitkalkade hus. Benalmadena Costa ligger vid kusten, och här är också där de flesta hotell ligger.

Orten har ett mycket bra urval av restauranger. Både det andalusiska och det internationella köket är väl representerat. Nattlivet är bra, särskilt i det populära Marina Port-området. Här hittar du ett bra utbud av barer, diskotek och klubbar.

Arroyo de la Miel ligger mellan B.Pueblo och B.Costa. Tågstationen med tåg till Malaga åt ett håll och Fuengirola åt det andra har regelbundna avgångar. Tivolit World Theme Park ligger ca 100 m från järnvägsstationen i Arroyo.En trevlig utflykt för hela familjen är en resa med linbanan till toppen av Calamurro-berget, 769 möh.Här är utsikten hisnande. Klara dagar har man panoramautsikt över hela Costa del Sol.

Benalmadena ligger bara 19 km från flygplatsen i Malaga. Stränderna i Benalmadena-området omfattar ca 10 km och det finns något för alla, från familjestränder till lugna vikar.

Benalmadena från Stockholm

Benalmadena     nätter     Se mer
Benalmadena     nätter     Se mer