Sök resa
Belgrad Reseguide

Belgrad Reseguide

Huvudstaden i landet på Balkan. Serbien har utvecklats till att bli en av de trendigaste destinationerna i området. Dessutom är den en av Europas äldsta städer, med speciella egenheter och historisk charm.

Belgrad ligger där floden Sava möter Donau, och har en befolkning på cirka 1,5 miljoner. Dess förflutna har varit turbulent, med mycket krig, frigörelse och uppoffring – staden har förstörts och byggts upp flera gånger under åren och platsen var länge en plats turister varnades från att resa till, just på grund av det konflikthärjade förflutna. För många hänger dessa varningar fortfarande kvar men som tur är börjar tidigare dagar gå till historien och du märker att den vänliga och öppna befolkningen firar stadens framtid. “Balkan Party bad boy” har landet och staden kallats och de lever upp till sitt namn. De kryllar av uteställen, underjordiska klubbar, tjusiga barer och restauranger. Särskilt i Skadarska-området, som kallas Belgrads Montmartre hittar man ett pulserande nattliv och levande folkliv långt in på morgontimmarna.

Res till Belgrad från Stockholm

Belgrad     nätter     Se mer
Belgrad     nätter     Se mer

Res till Belgrad från Göteborg

Belgrad     nätter     Se mer
Belgrad     nätter     Se mer

Res till Belgrad från Köpenhamn

Belgrad     nätter     Se mer
Belgrad     nätter     Se mer

Mer om Belgrad

Den största turistattraktionen i staden är Kalemegdan, en stor fästning i parkmiljö där floderna korsas. Det är en fantastisk syn, med en fantastisk utsikt, och fästningen har också bidragit till att ge staden ett av deras andra smeknamn, Den vita borgen. Här hittar du också ett café där man kan ladda batterierna för att uppleva resten av staden.

Men det finns flera platser av intresse här, och när du är i stan, skall man se Hotel Moskva – en av stadens mest kända byggnader, Postkontoret – en monumental byggnad med arkitektoniskt fängslande detaljer, zoologiska trädgården med sina många exotiska arter och inte minst militärmuseum som tyvärr har mycket att erbjuda. Med sina antika rötter, en av Europas äldsta städer, har även de andra museerna i Belgrad en unik bredd i sitt innehåll.

Huvudstaden har också blivit en viktig kulturell plats och det finns en uppsjö av teatrar och konserthallar att välja mellan.För de som gillar att spendera pengar, är det ett nöje att veta att Serbien har legaliserat hasardspel och att kasinon har poppat upp runt staden, men om du hellre vill shoppa så är Knez Mihajla-gatan platsen att ta sig till. Det finns många chanser att stilla shoppingsvälten.

Det är korta resortid till andra delar av denna östligaste region, och Belgrad sägs vara en bra utgångspunkt, eller en plats att ha bas, när man upplever Balkan.