Sök resa
Belfast Reseguide

Belfast Reseguide

Pulserande snabba irländska rytmer, myter, blodig men fortfarande ren. Här byggdes Titanic men det har tack och lov gått bättre med själva staden.

Belfast är den största staden i Nordirland, och porten till resten av landet. Den har vuxit sig modern med oräkneliga trendiga barer och restauranger. Det är en fredlig plats, även om det inte alltid varit så.

IRA är ett ord som väcker minnen av bomber och blod, och Belfast har delats i två mycket på grund av denna befrielsekämpe. Efter eldupphöret 1997 har det blivit en säker plats, men du kan fortfarande se vägspärrar från äldre tider.

Res till Belfast från Stockholm

Belfast     nätter     Se mer
Belfast     nätter     Se mer

Res till Belfast från Göteborg

Belfast     nätter     Se mer
Belfast     nätter     Se mer

Res till Belfast från Malmö

Belfast     nätter     Se mer
Belfast     nätter     Se mer

Res till Belfast från Köpenhamn

Belfast     nätter     Se mer
Belfast     nätter     Se mer

Mer om Belfast

Det är också världens största torrdocka för båtbyggen och de två kranarna som heter Samson och Goliath har blivit landmärken i staden. Det var också här Titanic byggdes på sin tid. Och även om vi alla vet den historien är de mycket duktiga på det de gör.

Det vimlar också av museer, konstgallerier, parker och trädgårdar där du kan ödsla tid och njuta av det irländska livet.

När du är här rekommenderas att lägga ett besök på Ulster Museum, City Hall och Ulster Folk and Transport Museum.

Men staden, och särskilt den norra delen är också känd för sina många väggmålningar. Som politiska symboler har de vuxit fram och visar om invånarna är vänligt inställda mot Storbritannien eller hemlandet. En intressant och historisk erfarenheter.

Det är också värt att upptäcka arkitekturen, som ibland glimtar till med bland annat viktoriansk stil.
SHOPPING
Under de senaste åren har Belfast vuxit på shoppingfronten och många tycker att det är en av de bästa shoppingstäderna i Storbritannien. Det kan också bero på att det är en relativt kompakt stad, där man lätt förflyttar sig runt.Det geniala med Belfast är också att det är en fantastisk plats att ha som bas när man vill uppleva detta vackra land.
TRANSPORT

Staden har två flygplatser, Belfast City Airport och Belfast International Airport. Båda flygplatserna ligger nära centrum men Belfast City Airport, bara fem kilometer från centrum, är det närmaste alternativet.

Inom staden finns ett väl utbyggt bussnät men eftersom staden är så kompakt kan det vara smart att använda sig av benen.