Sök resa
Belek Reseguide

Belek Reseguide

Belek ligger ungefär 30 km öster om Antalyas centrum och är en modern stad, mest känd för Antalya National Golf Course som lockar den internationella golfeliten. Dessutom finns det en 9-hålsbana och övningsgreen. Belek har hotellanläggningar av hög klass och storlek med alla faciliteter och kan också bjuda på en lång, gyllene strand. Detta är en stad som gjord för turister.

För den kulturintresserade ligger Belek också ganska nära det gamla Aspendos som ståtar med den bäst bevarade teatern i hela Mindre Asien, här anordnas varje år i juni en opera- och balettfestival. Akustik skall vara utmärkt.

Av intresse är också den antika staden Perge, ca 15 km väster om Antalya. Staden är stammar från ca 1000 f.Kr. och idag kan man se de omfattande och imponerande ruinerna av bl.a. en teater, en stadion, romerska bad och ett grekisk stadscentrum. Området runt Antalya bjuder också på många andra arkeologiska fynd och ruinstäder. I Taurusbergen finns många natursköna utsiktspunkter, fotogena forsar och vattenfall.

STRANDEN

Det viktigaste i det dagliga livet för en turist Belek är kanske fortfarande den oändliga, grovkorniga strand där du garanteras en solid röd eller brun färg på kort tid. Denna del av kusten är annars känd för sina sköldpaddor.Och ytterligare djurliv kan upplevas om man tar en “cruise” uppför Manavgat-floden till vattenfallen och marknaden i Manavgat.

SHOPPING

Belek butiker är anpassade till turister och erbjuder lädervaror, kläder och souvenirer. För att göra en kupp är det bäst att ta bussen till Kadriye där du hittar fuskmärkeskläder, jeans, smycken och skinnjackor till ett rimligt pris.

MAT OCH NATTLIV

Om du letar efter typisk turkisk mat är återigen en kort bussresa till Kadriye att rekommendera. Annars finns det också ett urval restauranger och barer längs vägen genom Belek och på hotellen. Många har levande musik och det finns också ett par nattklubbar.

Antalya     nätter     Se mer
belek     nätter     Se mer