Sök resa
Begur Reseguide

Begur Reseguide

En nätt liten kustby med utsikt över det glittrande vattnet i Medelhavet, de som åker på semester till Begur på jakt efter solsken belönas med själva sinnebilden för spansk kust, ytterligare stöttad av en charmig gammal stad och det vackra omgivande landskapet. Medan Costa Brava främst är känt för sin oändliga lista av vibrerande badorter erbjuder Begur något lite annorlunda, här är det lugn och äkthet vid havet.

Den primära stranden i området, Playa Fonda kommer sannolikt att locka en stor del av din uppmärksamhet på din soliga semester i Spanien, men utöver avkoppling vid havet kommer du att upptäcka mycket variation i attraktionerna som erbjuds i Begur, historiska platser och vandringar i fantastiska naturlandskap.

Resa Stockholm – Begur

Begur     nätter     Se mer
Begur     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Begur

Begur     nätter     Se mer
Begur     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Begur

Begur     nätter     Se mer
Begur     nätter     Se mer

Mer om Begur

Fredlig tillflyktsort vid havet

Erkänd som mer av en tillflyktsort för lokalbefolkningen än för semesterfirare, du möter en distinkt autentisk känsla under din vistelse i Begur, uppbyggd kring den pittoreska och tysta gamla stan som klättrar uppför kullen och blickar ut över havet. Smala kullerstensgator ormar sig mellan gamla byggnader förbi familjeägda restauranger och lockande små boutiquer och når så småningom det imponerande Begur-slottet som reser sig över gatorna i denna charmiga lilla by.

En annan stor lockelse är den action och äventyr som besökare kan uppleva. Oavsett om det är dykning i några av de finaste vattenförhållandena i Spanien eller vandring i de vackra omgivande landskapet hittar du många sätt att hålla dig aktiv runt Begur. Om du är ute efter en lite mer liv och rörelse under din tid i Spanien kan du göra ett besök till närliggande Girona, en fascinerande stad som definieras av sina karismatiska smala gator och stora landmärken.